Društvo i ekonomija

Direktno.rs

01. 06. 2023. 08:06 14

Zašto Vučić ne da Gašića? Otvoreno pismo predsedniku Srbije

Gospodine predsedniče, građani Srbije a i svetska javnost, svedoci su neviđenih ubistava dece i omladine u Srbiji sa jednim sigurnim ubeđenjem da su ozbiljno zakazale bezbednosne strukture prvenstveno policija kao stub unutrašnje bezbednosti građana. Ona ista policija koju ste Vi preko svojih najbližih saradnika prvenstveno Dijane Hrkalović i Nebojiše Stefanovića a sada i Bratislava Gašića u potpunosti politizovali i preorjentisali ne da bude u službi građana već u službi interesa jedne političke partije i Vas lično - navodi se u otvorenom pismu Novog policijsko sindikalnog saveza, koje je upućeno predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Otvoreno pismo prenosimo u celosti:

- Sa potpunim pravom građani Republike Srbije traže hitnu i neopozivu ostavku Bratislava Gašića. Kao jedan od razloga za neviđeno brojne proteste kako u Beogradu tako i u mnogim gradovima u Srbiji je ostavka ministra Gašića.

Gospodine predsedniče, građani Srbije traže da im kažete, u kom svojstvu i kojoj poziciji Vi sebe postavljate da javno govorite da ne date Gašića kao ministra policije?

Da li ste svesni da Vaša ni Ustavna a ni zakonska ovlašćenja ni u kom slučaju ne daju Vam za pravo da vi javno govorite da ne date Gašića?Da li ste svesni da činite još jedno krivično delo a to je trgovina uticajem pored standardnih zloupotrebe polozaja i zloupotrebe poverenja-koje su Vam građani poverili a koje je definisano Ustavom Srbije?

Gospodine predsedniče, možete Vi da ne date gospodinu Gašiću da plati račun u kafanu ako na primer sedite u društvu Vi, Gašić, Aljbin Kurti sa svojom suprugom Ritom Augestad Knudsen, gospode Grčića, Dilberovića, Vučevića, na primer na nekom privatnom druženju, pa da umesto njega Vi platite račun, ali u svojstvu predsednika građana Srbije da javno govorite da ne date Gašića, e to gospodine Vučiću nemate pravo. Za to niste dobili mandat građana R Srbije a ni po Ustavu na koji ste se zakleli, prosto nesmete da se bavite tom gimnastikom - zaključuje se u otvorenom pismu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 14

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati