Društvo i ekonomija

[ Izvor: RTS ]

20. 05. 2023. 09:13 2

Grujičić: Dvoje i dalje u teškom stanju

Ministarka zdravlja Danica Grujičić izjavila je za RTS da se većina povređenih u dve masovne pucnjave u Srbiji značajno oporavlja, ali da su dvoje pacijenta i dalje u teškom stanju. Istakla je da niko od njih ne želi medijsku pažnju, zbog čega je zamolila medije da ih puste da se oporave.

Prošlo je 17 dana od masovnog ubistva u OŠ „Vladislav Ribnikar“, kao i još jedne tragedije u selima u okolini Mladenovca i Smedereva. Danica Grujičić, gostujući u Jutarnjem dnevniku, da su povređeni dečak u pucnjavi koja se dogodila u školi i mladić ranjen kod Mladenovca i dalje u teškom stanju.

Ministarka je navela da dečak pokazuje znake oporavka, ističući da niko od povređenih ne želi medijsku pažnju, kao i da je potrebno da se oporave i krenu dalje sa životom.

Grujičićeva je podsetila da je Institut za mentalno zdravlje prvi odreagovao kao podrška građanima i povređenima, ali i druge psihijatrijske ustanove u Srbiji.

- Psihijatri i psiholozi su posetili ove ljude da im daju podršku koja im je za dušu potrebna. Telo će se oporaviti, ali je bitan je oporavak duše. Ne smemo da zanemarimo duhovni aspekt ličnosti - navela je ministarka.

Prema njenim rečima, potrebno je angažovati više psihologa u ustanovama, poput škola, jer je jedan malo.

- Moramo promeniti normative jer su stvari potpuno promenile. Postoji drugačiji pristupi i u razgovoru i lečenju, tehnologija se menja. Na tome radi Ministarstvo zdravlja. To je posao koji se ne vidi, ali koji će puno značiti pacijentima i doktorima - navela je ministarka.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati