Društvo i ekonomija

[ Izvor: Mediji ]

10. 05. 2023. 19:20 20

"Vučić se oseća nesigurno, želi da pokaže moć mitingom"

Zakazivanjem mitinga u Beogradu Aleksandar Vučić želi da demonstrira moć, koja je zapravo proizvod njegove nemoći. On se oseća nesigurno posle tragedija koje su se desile prošle nedelje, ocenio je u razgovoru za portal N1 profesor Fakulteta političkih nauka Čedomir Čupić.

Čupić je za N1 rekao da je taj Vučićev potez posledica stanja koje pokazuju njegova istraživanja, koje predsednik Srbije i Srpske napredne stranke, dodaje Čupić, svakodnevno prati.

- Očigledno je da mu se ipak dešava nešto što je po njega nepovoljno, zbog čega on pokušava da napravi neku vrstu sabornosti i da tako odgovori na zakazani skup opozicije u petak, koji bi mogao da bude ogroman i da preraste u neke ozbiljne proteste, Vučić već sada stvara jednu psihološku prepreku i želi da pokaže javnosti da je većina građana Srbije za njega. Naravno, to su oni koji za njega glasaju i koje će on dovesti autobusima u Beograd - uveren je Čupić.

Vučićeve reči da na skup u Beogradu poziva celu Srbiju, Čupić vidi kao siguran znak da će lider SNS angažovati kompletnu infrastrukturu vlasti, gde će „svaka opština verovatno dobiti broj ljudi koje treba da dovede“.

- Na kraju krajeva, predsednik države i premijerka nisu smeli ni da se pojave ispred škole koja je od njih udaljena svega 300-400 metara, da izjave saučešće predstavnicima škole, roditeljima, da se upišu u knjigu žalosti. To govori da on ima veliki osećaj panike jer bi jedan predsednik koji sebe smatra predsednikom svih građana bez pardona došao na mesto tragedije, kao što to čine svi predsednici na svetu kada se dogodi tako nešto - zaključuje Čupić.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će 26. maja organizovati „najveći skup ikada održan u Srbiji“ ispred Narodne skupštine ili na Trgu Republike u Beogradu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 20

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Gol(f)man

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati