Društvo i ekonomija

Direktno.rs [ Izvor: K1info.rs ]

05. 05. 2023. 15:54 37

Gde je ministarka Kisić?

Srbiju su u kratkom roku pogodile dve velike tragedije sa gubikom velikog broja života, a posebna je velika tuga i bol što je među žrtvama veliki broj dece, odnosno što su većina poginulih i povređenih najmlađi ili veoma mladih ljudi.

Nakon što je dečak Kosta Kecmanović ubio 9 ranio 6 osoba, Srbiju je sinoć potreslo još jedno masovno ubistvo. Osumnjičeni napadač, star 21 godinu, ubio je osmoro ljudi, a 14 ranio iz automatskog oružja u selu u blizini Mladenovca.Ono što je još više zaprepastilo celo društvo, javnu scenu, a čak i stručnjake iz oblasti psihologije, jeste i to što je u našoj zemlji juče bilo 25 intervencija zbog incidenata učenika koji su pokušali da oponašaju dečaka koji je ubio osmoro đaka i portira u pucnjavi u OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru. Jedna devojčica je potregla nož na svoju bivšu profesorku i povredila jednu učenicu.

Potreseni svim ovim informacijama i mediji pokušavaju da nađu ma kakav odgovor kako bi što tačnije informisali javnost, ili još važnije, utešili sve porodice koje strahuju, da li će se njihovoj deci nešto loše dogoditi na ulici ili u školi.Tragom svih ovih iskustava i nažalost, serijom događaja koji ne prestaju da šokiraju, zapitali smo se zbog čega se ne oglašava Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju, kao ni ministarka prof. dr Darija Kisić. Vođeni time da će kao ministarstvo u čijem je sklopu Sektor za planiranje i unapređenje porodice i dece, kvalitet života, produžetak života i porodičnu-pravni zaštitu, K1 je poslao ministarki jedno, na izgled kratko pitanje, čiji, istina odgovor bi trebalo da bude sadržajan ili bar utešan.

K1 je zamolio da pošalju izjavu povodom strašne nesreće koja se dogodila u školi na Vračaru. Takođe, postavili su i pitanje da li Ministarstvo za brigu o porodici može da da preporuke i podršku porodicama u Srbiji zbog pomenutog slučaja, kao i da li ima bilo kakvu poruku za građane Srbije koji su potreseni zbog slučaja u beogradskoj osnovnoj školi, ali i zbog masakra u Mladenovcu?

Međutim, umesto odgovora dobili su, verovali ili ne, fotografiju na kojoj je saopštenje i - ni reč više.
- Savetovalište za brak i porodicu Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu, u cilju podrške porodicama stradalih u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar“ na Vračaru, nastavnicima, učenicima, mladima, kao i svim drugim građanima kojima je potrebna podrška usled tragedije koja se desila, omogućilo je psihološku podršku pozivom na brojeve telefona: 011 2752 224 i 011 2650 093, svakog radnog dana u periodu od 7.30 do 15.30 časova. U narednom periodu, nakon pružanja psihološke podrške, terapijski rad sa članovima porodica, kao i svima koji su pogođeni ovom tragedijom, biće određen kao prioritet u radu Savetovališta za brak i porodicu Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu - piše na fotografiji saopštenja.

Da li je to rekacija kakvu smo očekivali? Nije. Da li je to reakcija kakvu Srbija zaslužuje? Nije. Da li je to reakcija kakva bi prosto morala da bude u ovakvoj situaciji? Naravno da nije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 37

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati