Društvo i ekonomija

Direktno.rs

14. 03. 2023. 10:35 4

DS: Ako se prihvate izmene zakona decu će nam učiti kursisti i srednjoškolci

Demokratska stranka zahteva od ministra Ružića da momentalno povuče iz procedure skandalozni predlog izmena Zakona o osnovama obrazovanja i vaspitanja - navodi se u saopštenju Resornog odbora za obrazovanje Demokratske stranke, koje prenosimo u celosti.

Usvajanjem ovog nakaradnog predloga zakona, obrazovanje u državnim školama bi bilo praktično ugašeno, a kvalitetno obrazovanje bi dobijala samo deca roditelja sa primanjima dovoljnim da plate veoma skupe privatne škole koje će nastati na zgarištu državnih škola. Vlada Srbije umesto da poveća plate u obrazovanju i vrati dostojanstvo nastavničkoj profesiji, nastavu želi da prepusti nestručnim kadrovima, pa čak i svršenim srednjoškolcima. Novac će uštedeti, ali nastavnika više neće biti.Iako postoji pravilnik o ocenjivanju, mogućnost žalbe i polaganja predmeta pred komisijom - izmenama zakona, nastavnici će morati da nezadovoljnim roditeljima ubuduće i pismeno obrazlažu svaku ocenu koju su dali. Jedanaest godina ova vlast kontinuirano unižava nastavnike i uništava obrazovanje i taman kada smo pomislili da nas ništa više od njih ne može iznenaditi - oni predlažu nešto što više liči na burlesku ili neslanu šalu, a ne na zakon koji treba da unapredi obrazovanje. Ako se ovi predlozi izmena zakona usvoje - u državnim školama će na kraju ostati da predaju samo srednjoškolci i kursisti koji će učenicima deliti petice na neznanje, kako ne bi morali roditeljima da pišu opravdanja za ocenu koju su dali.

Zbog toga Resorni odbor za obrazovanje Demokratske stranke poziva učitelje i nastavnike, ali i roditelje kojima je stalo do obrazovanja svoje dece da se oštro usprotive ovim izmenama zakona o obrazovanju - zaključuju iz DS-a.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati