Društvo i ekonomija

[ Izvor: Nova ekonomija ]

19. 01. 2023. 06:47 2

Agencija za saobraćaj davala VEĆE PLATE od dozvoljenih

Pet zaposlenih u Agenciji za bezbednost saobraćaja su 2021. godine dobili plate koje su veće od 196.091 dinara, koliko je bila propisana maksimalna zarada za prošlu godinu. Na ovaj način Agencija je isplatila oko 29.000 dinara više, što nije u skladu sa Zakonom o utvrđivanju maksimalne zarade u javnom sektoru, pokazuje izveštaj Državne revizorske institucije (DRI).

Agencija nije ni dostavljala mesečne izveštaje o isplaćenim zaradama što takođe nije u skladu sa ovim zakonom.

Najvišu platu dobio je poslovni sekretar direktora pri kabinetu u avgustu, 213.320 dinara, što je 17.229 dinara više od maksimalno propisane.

Veće zarade su u avgustu dobili i načelnik Odeljenja za profesionalnu obuku i usavršavanje (119.315 dinara) i poslovni sekretar direktora (199.774 dinara), piše Nova ekonomija.

Načelnik Sektora za prevenciju i lokalne samouprave je u oktobru dobio platu 198.610 dinara, a načelnik Sektora za pravne i finansijske i opšte poslove u novembru 198.732 dinara.Zakon o utvrđivanju maksimalne zarade u javnom sektoru ne primenjuje se na Narodnu banku Srbije, Kontrolu letenja Srbije i Crne Gore SMATSA, Agenciju za sprečavanje korupcije, Državnu revizrosku instituciju i Fiskalni savet.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Gol(f)man

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati