Društvo i ekonomija

Direktno.rs

07. 12. 2022. 18:20 10

Umesto za stadion, preusmerite pare u bolnice (VIDEO)

Opredelili ste za čišćenje korita reke Save od ratnih brodova Nemačke za ovu godinu milijardu i 284 miliona za tri godine 24 miliona evra, pa bih ja samo hteo da kažem da u Sremskoj Mitrovici postoje 20 Domova zdravlja i da više od polovine tih domova zdravlja nema svakodnevnu prisutnost lekara opšte prakse - naveo  je Đorđo Đorđić, narodni poslanik Stranke slobode i pravde u Skupštini Srbije.

- Bilo bi mnogo bolje utrošiti ta sredstva na angažovanju lekara opšte prakse. Ovim budžetom opredelili ste za Luku leget, koja je privatna firma i bavi se eksploatacijom šljunka i peska, milijardu i 259 miliona dinara i za tri godine 47 miliona evra. Želim da vas obavestim da ja dolazim iz Sremske Mitrovice i da Sremska Mitrovica ima bolnicu u kojoj se leči, dijagnostifikuje od mnogi bolesti preko 320.000 ljudi iz Sremskog okruga - dodao je on.- Sremskomitrovačka bolnica nema magnetnu rezonancu. Treba da ima dve, a nema nijednu magnetnu rezonancu, a samo na 50 ili 100 metara od opšte bolnice postoji privatna magnetna rezonanca koja je preko neophodna građanima Sremske Mitrovice i Sremskog okruga. Ne postoji digitalni mamograf koji je jako bitan u prevermenoj dijagnostici žena koje imaj problem sa dojkom . Ja bih vam preporučio da ove novce koji ste namenili za stadion, Luku leget kao i za čišćenje rečnog korita od starih ratnih brodova namenite za neke od stvari koje sam vam ovde naveo - zaključio je Đorđić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati