Društvo i ekonomija

Direktno.rs

02. 11. 2022. 10:45 14

Brnabić obesmislila najavljeno povećanje plata i penzija

Jučerašnja izjava premijerke Ane Brnabić za RTS da će cena struje i gasa morati opet da se dižu u jednom trenutku, a da će to će biti uslovljeno rastom plata i penzija je ništa drugo nego nova najava inflatornog udara, još većeg opadanja životnog standarda i smanjenja kupovne moći građana Srbije - navodi se u saopštenju sindikata Sloga koje prenosimo u celosti.

Ovim je premijerka unapred obesmislila najavljeno povećanje plata i penzija, a posebno sramotne minimalne cene rada. I ekonomski laik zna da se podizanjem cene energenata, posebno struje i gasa – podižu i cene životnih namirnica, posebno hrane, a time i inflacija.
Pozivamo premijerku Srbije da izađe iz tople vile na Dedinju, u kojoj živi na teret građana Srbije, sa svim pratećim državnim priveligijama i da siđe među narod, u neki market, prodavnicu, pijacu i pogleda cene osnovnih životnih namirnica. Posebno mesa i mlečnih proizvoda, kao i pakovanja na kojima se bestidno i nesankcionisano smanjuje gramaža, i da u skladu sa realnošću donosi odluke koje su u interesu građana Srbije.

Uostalom, i sama je priznala da se sa minimalcem od 40.000 dinara može živeti svega nekoliko dana, čime se svim radnicima na minimalcu, a posebno penzionerima, bahato, cinično i nesankcionisano smejala u lice.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 14

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati