Društvo i ekonomija

[ Izvor: Mediji ]

31. 10. 2022. 20:37 9

SBB emituje B92 i Prvu za 4 miliona evra godišnje

Cela kampanja Prve i B92 protiv SBB, a koju je svesrdno pomagao Telekom obila se o glavu onima koji su je započeli. Naime, kako pišu mediji, SBB je istrajao da plati samo staru cenu za emitovanje kanala vlasnika Kopernikus sistema i nisu prihvatili zahtevanu cenu od desetina miliona evra koliko plaća Telekom. Postavlja se pitanje zašto su Prva i B92 maltretirale gledaoce danima da pređu sa SBB na Telekom, ako su prihvatili iste uslove za emitovanje koje je SBB nudio od početka. No, krenimo redom.

Kako pišu mediji, kompanija Kopernikus, vlasnik televizija sa nacionalnom frekvencijom Prva i B92, i kablovska mreža SBB potpisali su novi trogodišnji ugovor o nastavku emitovanja koji je za nešto više od 14 odsto veći od dosadašnjeg, i iznosi 4.005.000 evra po godini, saznaje FoNet.Ugovor, koji odmah stupa na snagu, potpisan je u petak, 28. oktobra. Dosadašnja naknada bila je 3,5 miliona evra godišnje.

Novim ugovorom je u mreži SBB ostao ceo paket Kopernikusa, koji pored Prve i B92, uključuje i kanale Prva plus, Prva world i Prva Kick.

Kako se saznaje, ugovor je u ostalim odredbama standardan, uz klasične komercijalne uslove. Nema velikih izmena u odnosu na prethodni. Pojedine formulacije su malo izmenjene.

Kopernikus je, prevobitno, tražio povećanje naknade od 1.000 odsto, što kompanija SBB nije prihvatila.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati