Društvo i ekonomija

[ Izvor: N1 ]

31. 10. 2022. 09:49 49

Danica Grujičić radila privatno, sad priča protiv toga

Pulmolog Dejan Žujović izjavio je da je novopostavljena ministarka zdravlja Danica Grujičić, koja je rekla da lekari ne treba da rade u privatnoj i državnoj praksi jer je to izvor korupcije, i sama radila u privatnoj praksi četiri godine.

- To saopštenje je dala dva dana nakon raskida ugovora kod privatnika u Republici Srpskoj - rekao je Žujović u emisiji Novi dan na N1.

Žujović kaže da i sam radi u državnoj i privatnoj praksi zbog materijalnih razloga i kaže da se oseća prozvanim izjavom ministarke da je takav rad izvor korupcije.

Ističe da je ta mogućnost dozvoljena zakonom i da u slučaju korpucije nadležni treba da dokažu da ima koruptivnih elemenata u njegovom radu.

Upitan o slučajevima da lekar iz državnog sistema upućuje na privatne ustanove, kaže da to ne sme da se radi, da mora da se kažnjava i da pacijenti takve slučajeve treba da prijavljuju.

Kako kaže, u državnu ordinaciju često dolaze pacijenti sa izveštajima iz privatnih klinika gde su imali “90 odsto nepotrebne dijagnostike”.

Na pitanje da li se državni lekari leče u privatnim bolnicama, Žujović odgovara - “apsolutno da”.

Rekao je da i on gotovo svu dijagnostiku radi privatno, zato što u državnom sistemu nije mogao da dođe na red za magnetnu rezonancu srca.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 49

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati