Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Društvo i ekonomija

Direktno.rs

06. 08. 2022. 07:35 3

Ima li korupcije u nabavci tableta u JKP Gradska čistoća?

Predsednik USS „Sloga“ i narodni poslanik Željko Veselinović dobio je na sudu direktora JKP „Gradska čistoća“ Beograd Marka Popadića koji ga je privatno tužio radi navodne povrede časti i ugleda.

Popadić je Veselinovića tužio da mu je narušio čast i ugled tako što je preko društvenih mreža kritikovao javnu nabavku 50 tablet uređaja sa pripadajućim programom i futrolom, po kome jedan uređaj košta 28.000 evra. On je na ime povrede ugleda i časti od Veselinovića tražio 475.000 dinara ili da mu se Veselinović javno izvini preko društvenih mreža i medija.

Međutim, Viši sud u Beogradu je tokom postupka potvrdio da je tačno ono što je Veselinović kao predsednik sindikata i bivši odbornik u Skupštini Beograda iznosio u javnost, a to je da je Marko Popadić u proseku plaćao 32.000 evra po tabletu, kada se uračuna i PDV, zajedno sa futrolama i programima.
Sama činjenica da je po uređaju plaćeno 32.000 evra, nakon ovoga mora biti predmet ozbiljne istrage u kontekstu borbe protiv korupcije i utvrđivanje odgovornosti svih onih koji su učestvovali u ovoj javnoj nabavci.

Takođe, presuda Višeg suda u Beogradu je za sindikat podsticaj da se nastavi sa iznošenjem činjenica o poslovanju komunalnih preduzeća u Beogradu, posebno javnih nabavki koje vređaju inteligenciju ljudi, poput nabavke pomenutih tableta, ali i iznajmljivanja kamiona, cisterni i još mnogo drugih stvari o čemu se ćuti ili šapuće među radnicima koji rade u teškim uslovima i nemaštini dok im se rukovodstva preduzeća bahate, rasipaju novcem i preko noći bogate.

Inače, Marko Popadić je poznat kao čovek koji je otpuštao sindikalne predstavnike koji su kritikovali njegov rad, tražili bolje uslove i veće plate, poput Slobodana Nešovića, predsednika sindikata Sloga u Gradskoj čistoći, koji je neosnovano otpušten sa posla, a nakon toga čak i tužen od strane Popadića, koji od njega traži pet miliona dinara nadoknade.

Ovim se nedvosmisleno vidi da u JKP „Gradska čistoća“ postoje “sumnjive nabavke” koje se pokrivaju tužbama i koje treba što hitnije da budu predmet ozbiljne korupcijske istrage.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se


Dijalog, to sam ja!

Zoran Živković [11.08.2022.]
Anketa

Hoće li vlast ispuniti zahteve poljoprivrednicima?

Rezultati

Video dana

Terminator