Društvo i ekonomija

Direktno.rs

21. 06. 2022. 20:19 38

Đuka: U čijoj nekretnini živi Stefanović?

Ministar odbrane Nebojša Stefanović i Vladimir Đukanović, član Predsedništva Srpske napredne stranke i advokat, ne prestaju da se verbalno obračunavaju. Stefanović je danas prozvao Đuku, rekavši da od "Aleksandra Papića dobija mesečnu apanažu od 240.000 dinara", ali mu ni Đukanović nije ostao dužan, pa ga je pitao "u čijoj nekretnini živi".

Da podsetimo, Stefanović je danas putem video snimka odgovorio na optužbe Dijane Hrkalović, ali se nije samo na njoj zaustavio. Jer, prozvao je suvlasnika tabloida Objektiv Aleksandra Papića, ali i Vladimira Đukanovića, stranačkog kolegu.

- Papić je preko firme koju de fakto kontroliše, "Tim Sistema", isplaćivao Vladimiru Đukanoviću mesečnu apanažu od 240.000 dinara. Za to postoje dokazi. Naravno, Đukanović će reći da je to primao kao advokat, ali vrlo je indikativno da emisije snima u lokalu koji zakupljuje Aleksandar Papić, da mu on plaća apanažu, a da mu Papić priprema i razgovara sa svim njegovim gostima u televiuijskm emisijama, od kojih se traži da samo kažu nešto protiv mene - rekao je Nebojša Stefanović.

Na odgovor se nije dugo čekalo. Tako je Đukanović, gostujući na televiziji Kurir, odgovorio ministru odbrane, ali mu je postavio i niz pitanja.

- Kako neko ko živi od ministarske plate, kao što je to Nebojša Stefanović, može sebi da priušti luksuzna život sa džipovima i kako je koristio dobrobiti firmi koje je danas brutalno napao? - naveo je Đukanović, pa nastavio:

- Ja imam pravo da sklopim sa privatnom firmom ugovor. Ja na to plaćam porez, nažalost i ta firma je propala, jer neki članovi njegove porodice su živeli u stanu tog "Tim systema". Ajde da vidimo njegovo bogatstvo i šta je stekao, gde živi danas i čije su to nekretnine. Sa ministarskom platom ne može da se živi kao što živi Stefanović. Da ne pričam o falsifikovanju diplome - rekao je Đukanović.

Đukanović je zamerio stranačkom kolegi i što nije izašao pred novinare i tako im "dozvolio da mu postave pitanja".

- Za razliku od njega ja živim na 22 spratu na Banjici u istom stanu već 43 godine, za razliku od njega koji je u vilu otišao. Ajmo da otvorimo njegove biznis interese i da vidimo kako je došao do tolikog bogatstva, sram ga bilo! Što nisi bio tako hrabar, mangupe, pa da izađeš pred novinare, da ti novinari postave pitanja nego si napravio video snimak. Pritom iz ministarstva šalješ snimak novinarima i zloupotrebljavaš ministarstvo - rekao je Đukanović i nastavio u žustrom tonu:

- Kako te nije stid, u čitavom tom obraćanju ključnu stvar ne kažeš! Ključna stvar za koju si ti označen, a to je prisluškivanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića, imamo potvrdu iz MUP-a da se to događalo. Nijednom rečju se ne fokusiraš na to nego se fokusiraš na mene. A zašto na mene, zato što sam u nekim predmetima na kojima sam radio shvatio na koji je način vođena jeziva kampanja protiv Aleksandra Vučića i Andreja Vučića i kako su nameštani dokazi.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 38

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati