Fudbal

Milan Zarić

07. 05. 2024. 22:50 1

Košmar PSŽ-a: Dortmund u finalu Lige šampiona!

Fudbaleri Dortmunda su napravili veliko iznenađenje, pošto su izbacili Pari Sen Žermen i otišli u finale Lige šampiona! "Milioneri" su posle 1:0 u prvom meču istim rezultatom slavili i u Parizu, a jedini gol postigao je defanzivac Mats Humels.

Dortmund je iz Nemačke na "Park prinčeva" doneo kapital od jednog gola iz prvog meča i na kraju se ispostavilo da je ta prednost bila sasvim dovoljna da se izbori plasman u meč za trofej, a čak je ta prednost i uvećana, pa ćemo Nemce gledati na "Vembliju". Ostaje još da se vidi da li protiv Bajerna ili Reala.

Pari Sen Žermen je imao nepovoljan rezultat, pa je od starta morao da napadne kako bi se što pre, kako zna i ume, vratio u ovaj dvomeč. Ali, prave šanse nije bilo, "sveci" su pucali "ćorcima", dok je izgledne šanse imao gost.

Tako je prvi put opasno pred golom Đanluiđija Donarume bilo u 19. minutu, kada je volej uhvatio Rajerson, no nije imao sreće da lopta ide u gol, te je otišla pored desne stative.

Donaruma je na mukama bio u 35. minutu - tada je Karim Adejemi prošao kroz odbranu francuskog prvaka, izašao je ispred golmana italijanske reprezentacije, koji je uspeo da odbrani i, koliko-toliko, ostavi PSŽ u igri.

Rezultat je, dakle, do kraja poluvremena ostao nepromenjen, da bi već u 47. minutu domaćin imao kolosalnu šansu. Zair-Emeri je šutirao tada iz prve, ali nije ni imao sreće, pošto je lopta koju je uputio ka golu rivala završila na stativi.

I kako to obično biva - kada se takva šansa ne iskoristi, stiže kazna. A "sveci" su kažnjeni svega tri minuta kasnije, kada se u kaznenom prostoru posle centaršuta iz kornera Julijana Branta najbolje snašao iskusni Mats Humels, koji je zatresao Donaruminu mrežu - 0:1. I tako je gurnuo PSŽ u još dublju agoniju.

Pokušali su sve izabranici Luisa Enrikea ne bi li u revanšu izjednačili. Imao je veliku šansu u 60. minutu Gonsalo Ramoš, čiji je udarac završio preko gola, da bi minut kasnije Nuno Mendeš sa distance tukao i pogodio je stativu.

Dortmund je u nastavku još jednom zatresao mrežu, ali je sada njegov gol u 77. minutu poništen zbog ofsajsa. Nakon toga je PSŽ ponovo pokušao da ugrozi "milionere", pošto je u 80. minutu Mbape izašao pred golmana Dortmunda Kobela, ali je čuvar mreže izašao kao pobednik.

U finišu meča su se ređale šanse Parižana - pokušao je najpre Markinjos, čiji je udarac otišao van okvira gola, Mbape je u 86. minutu pogodio prečku, baš kao i Vitinja dva minuta kasnije.

Jednostavno, u ovom dvomeču je realizacija u ekipi Pari Sen Žermena izostala, a kada je tako, onda i ne možete očekivati plasman u finale. Zbog toga će u megdan za titulu Dortmund, koji je koristio šanse, a u sredu uveče će saznati rivala. Real i Bajern igraju revanš, u prvom meču je bilo 2:2.

PSŽ - DORTMUND 0:1 (0:0) - prvi meč 0:1

Stadion: "Park prinčeva". Strelac: Humels u 50. minutu. Sudija: Danijele Orsato (Italija). Žuti kartoni: Dembele, Hakimi (PSŽ), Zabicer, Humels (Dortmund).

PSŽ: Donaruma - Hakimi, Markinjos, Beraldo, Mendeš - Vitinja, Zair-Emeri (od 76. Li Kang In), Ruiz (od 63. Asensio) - Dembele, Mbape, Ramoš (od 63. Barkola).

DORTMUND: Kobel - Rajerson, Humels, Šloterbek, Matsen - Džan, Zabicer - Sančo (od 67. Zile), Brant (od 85. Nmeča), Adejemi (od 56. Rojs) - Filkrug.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Primopredaja

Zoran Živković [17.05.2024.]




Video dana

Muzikalni magarac

Anketa

Ko će osvojiti titulu u ABA ligi?

Rezultati