Društvo i ekonomija

Direktno.rs [ Izvor: Danas ]

23. 05. 2022. 17:25 18

Da li Brnabić i u vili na Dedinju odvrće sijalice?

Izjava premijerke Ane Brnabić da je odvrtala sijalicu na lusteru u Velikoj Britaniji kako bi uštedela struju izazvala je lavinu komentara na Tviteru, a mnogi su se zapitali da li i sada i vili u kojoj živi to radi i koliko joj vremena za to treba.

Govoreći o energetskoj efikasnosti i štednji Brnabić se, između ostalog, osvrnula na svoj boravak u Velikoj Britaniji.

- Kada sam živela u Velkoj Britaniji, imali smo luster sa tri puta četiri sijalice i odvrnete neku jer vam ne trebaju sve. Tamo je struja toliko skupa da svaki dan razmišljate kako da ja budem efikasnija zato što te lupi po džepu - rekla je Brnabić gostujući na televiziji Hepi.

Na tu njenu izjavu, reagovao i profesor Univerziteta u Novom Sadu Bojan Pajtić, koji se oglasio na Tviteru.

- Kaže Brnabićka da je tako skromna, da je u Velikoj Britaniji zavrtala sijalicu. U Srbiji je ostala jako skromna. Nije se bahato naselila u Beli dvor u kome je živeo Tito. Zadovoljila se Jovankinom vilom, takoreći vilicom. Viličicom - naveo je on.

A usledili su brojni komentari, od toga da živi u renoviranoj vili u kojoj je živela Jovanka Broz na račun građana, da pripadnici vlasti stalno pričaju koliko su skromni a da pojma nemaju koliko košta hleb, da sigurno ne zna koliki joj je račun za struju, da joj verovatno mnogo vremena treba da u vili odvrne tolike sijalice, do toga da izgleda da nije znala da postoji prekidač...

Jedan od komentara bio je i:

- Kad plaća sama, odvrće sijalicu. Kad plaća narod, svetli i dvorište - uz fotografiju premijerke i predsednika Srbije Aleksandra Vučića kojem je prošlog leta poslužila krilca kada joj je prvi put došao u goste.

Za razliku od Ane Brnabić, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da ne odvrće sijalice, već je istakao da gasi svetlo kada god mu nije potrebno kako bi uštedeo, te je naglasio da su njegovi računi slični kao kod ostalih građana Srbije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 18

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati