Društvo i ekonomija

Direktno.rs

30. 04. 2022. 09:11 1

"Nadležni da reše slučajeve pretnji urednici Podrnjskih"

Glavna i odgovorna urednica Podrinskih Isidora Kovačević ponovo je meta napada. Kovačević je dobila preteću poruku, nakon što je na društvenim mrežama objavila fotografije funkcionera SNS-a i bivšeg narodnog poslanika Aleksandra Peranovića, koji je istovremeno direktor Fonda PIO Šabac i nalazi se na čelu šabačkog hipodroma, uz komentar "kad ti stranka bira društvo, piše u saopštenju NUNS-a koje prenosimo u celosti.

Na prvoj fotografiji je Peranović u društvu batinaša na šabačkom mostu u toku demonstracija u novembru prošle godine, dok je na drugoj u ulozi političkog funkcionera. Nakon toga je na društvenim mrežama sa anonimnog profila upućene su joj uvredljive i preteće poruke.

- Pretnje su nove i odnose se na pričanje o meni javno, dok ne završim u ludnici. Duže vreme nisam ništa objavljivala o politici i batinašima, a priča o poternicama se "ohladila". I sad kad sam spomenula tako nešto, stigla je ta poruka puna pokušaja vređanja, uz poruku da ću završiti u ludnici - navela je Kovačević i dodala da su i nove pretnje prijavljene policiji.

Podsetimo, glavnoj i odgovornoj urednici Podrinskih su i ranije upućivane pretnje, između ostalog i "da je potreban metak njoj i njenoj porodici". Takođe, u decembru prošle godine Šabac je bio izlepljen poternicama kojima se tražila glava novinarke. Ni u jednom slučaju niko nije odgovarao.

NUNS osuđuje najnovije pretnje upućene novinarki Isidori Kovačević. Podsećamo da su novinari koji rade u lokalnim medijima najugroženiji i da su laka meta za potencijalni fizički napad. Pozivamo tužilaštvo i policiju da što pre reše sve slučajeve pretnji novinarki Isidori Kovačević.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sednica o litijumu

Zoran Živković [02.10.2024.]




Video dana

Džabe teretana i mišići

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati