Društvo i ekonomija

Direktno.rs

14. 01. 2022. 13:56 10

"Da li EPS kupuje bager po 3 miliona evra većoj ceni?"

"Resorni odbor Demokratske stranke za rudarstvo i energetiku upozorava da je Elektroprivreda Srbije u procesu nabavke rotornog bagera za površinski kop Radljevo, a da sama nabavka preti da izraste u novu veliku aferu. Prema rečima nezadovoljnih radnika EPS-a, koji su kontaktirali Demokratsku stranku, ovaj posao je već dogovoren sa Energotehnika Južnom Bačkom, čiji vlasnik je bio garant za kredit Srpske napredne stranke, 2012. godine", navodi se u saopštenju Demokratske stranke, koje prenosimo u celosti.

"Ova kompanija je inače poznata po tome što veliki broj poslova obavlja za  razne državne organe, pa je javnost često naziva miljenicom vlasti. 

Rotorni bager koji se nabavlja košta oko 30 miliona evra, a sa montažom ceo posao ne može da košta više od 35 miliona evra.

Prema rečima radnika, EPS je već dogovorio ovaj posao u iznosu od čak 38 miliona evra.

Zato Resorni odbor DS za energetiku i rudarstvo postavlja pitanje ministarki Zoranu Mihajlović da li su ovi podaci tačni i, ako jesu, kome ide višak od 3 miliona evra?

Da li je na pomolu nova velika afera vlasti, u trenutku kada je sistem EPS-a blizu raspada, zbog velikog broja havarija i ogromne štete, koju su već napravili kadrovi Srpske napredne stranke, nestručnim rukovođenjem ovog preduzeća?", pitaju u Demokratskoj stranci.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati