Društvo i ekonomija

[ Izvor: Mediji ]

19. 12. 2021. 19:02 22

Psihijatar o Kisić: Napisali ste svoju anamnezu

Poznati psihijatar i profesor na Medicinskom fakultetu Ljubomir Erić je, komentarišući status ministarke Darije Kisić Tepavčević o režiseru Goranu Markoviću, naveo da do sada nije pročitao ni jedan tekst pripadnika SNS koji je toliko sramotan i užasavajuć.

Profesor Medicinskog fakulteta koji je ujedno autor više od stotinu stručnih i naučnih radova i knjiga, svoj status na Fejsbuku je započeo citatom ministarke Kisić.

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Srbije Darija Kisić Tepavčević javno je objavila anamnezu bolesti Gorana Markovića.

Saopštila je sledeće:

- Goran Marković je depresivano potišten. Govori da treba streljati predsednika Srbije Aleksandra Vučića! O krvi govori kao o vodi. Pričinjavaju mu se logori za ljude. Srbija mu je "dno dna". Bernar Anri Levi mu je "vrh vrhova"! Ogroman novac koji je dobio od RTS-a za snimanje serija i filmova čuva za crne dane. U flešbekovima vidi Prag. Кaže da bi voleo kad poraste da bude Кusturica. Mrzi Daru, a voli Aidu. Napominje da voli partizane, a mrzi četnike. Srbi mu se gade. Film o Golom otoku mu je i dalje opsesija. U tom "filmu" on sebe vidi kao komandanta logora. Bacio bi sve u Petrovu rupu! Ili, sa prijateljem Levijem, sve Srbe odveo u Žutu kuću - citirao je izjavu ministarke a zatim nastavio.

- Tekst je, lekarke, profesora Medicinskog fakulteta, odskora i političara. Do sada nisam pročitao ni jedan tekst pripadnika SNS koji je toliko sramotan i užasavajući napad ad hominem na umetnika koji zastupa drugačije političko stanovište. Tekst je potpisala osoba koja je završila medicinu gde je morala da nauči nešto od moralnih i etičkih načela koja obavezuju lekare, ali ne i političare. Dakle, gospođa Kisić Tepavčević je ovim aktom napustila lekarstvo i prešla u političare najgore vrste kojI postoje samo u ovoj partiji u Srbiji, i verujem nigde više u svetu - zaključio je Erić, prenosi Nova.rs.

On dalje nastavlja: "Dalje, pitam se, s kojim pravom se političar, sa skrominim obrazovanjem, upušta u psihološku analizu postupaka i ličnosti jednog izvrsnog umetnika čiji su dometi dokazani u svetskim razmerama i predstavaljaju u ovoj zemlji kulturnu instituciju? Gospođo političarko, niste ni svesni da ste ovim činom napisali svoju anamnezu, da vam misli nisu povezane, da ne poznajete dinamiku rečenice i značenje osnovnih psiholoških i psihijatrijskih pojmova. I, naročito važno, da ste toliko otvoreno agresivni da ste remetilački činilac i u svom okruženju. Naneli ste nemerljivu štetu svojim mentorima u čije ime i govorite, a nama koji misle svojom glavom pokazali odakle preti opanost. Od minornih, a zaduženih da klevetaju".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 22

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati