Društvo i ekonomija

Direktno.rs

09. 11. 2021. 21:28 21

Kockar ispred kordona za Direktno: Vučić čuva mural i pokazuje svoje pravo lice

Vučićeva policija upravo drži građane blokirane između dva kordona posebne brigade policije u Njegoševoj ulici. Stotinak nas je tu "zarobljeno", ali i dalje nismo dobili objašnjenje zašto i po čijem naređenju policija sa tolikom posvećenošću čuva jedan zid - kaže za Direktno.rs Alisa Kockar, portparolka Demokratske stranke, koja se nalazi na uglu Njegoševe i Alekse Nenadovića u Beogradu, gde je policija napravila kordnon i sprečava građane da priđu spornom muralu Ratku Mladiću.

- Nismo zaboravili da je Vučić nekada kao opozicioni poslanik pokušavao da od Narodne Skupštine napravi sigurnu kuću za Mladića, kao što je sada pružio sigurno utočište Kapetanu Draganu. Ipak, u nemogućnosti da i sada sačuva Ratka Mladića, Vučić čuva njegov mural i time pokazuje svoje pravo lice, lice čoveka koji i danas stoji iz rečenice "Ubijte jednog Srbina, mi ćemo stotinu muslimana" - izjavila je Kockar za naš portal.

Portparolka Demokratske stranke je dodala da je "primetno odsustvo pristalica zarđale kašike, kao i opravdano odsustvo Dijane Hrkalović i Velje Nevolje".

Podsetimo, nakon što je Inicijativa mladih za ljudska prava u Srbiji najavila, pa otkazala uklanjanje murala osuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću i to zbog toga što je Ministarstvo unutrašnjih poslova zabranilo skup, došlo je do incidenta, kada je aktivistiknja za ljudska prava, Aida Ćorović, jajima gađala mural. Tom prilikom, ona je privedena u PS Vračar, ali je ubrzo i puštena na slobodu.

Nakon toga, aktiviste koji su krenuli ka muralu Ratku Mladiću sprečio je kordon policije da mu priđu. Oni su inače došli da podrže aktivistkinje Aidu Ćorović i Jelenu Jaćimović, nakon protestnog skupa ispred Doma sindikata.

Inače, pripadnici MUP tokom čitavog dana čuvaju mural Ratka Mladića.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 21

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati