Društvo i ekonomija

[ Izvor: Nova ekonomija ]

26. 10. 2021. 20:19 4

"Pošta" daje 2,15 miliona evra za nove uniforme

JP "Pošta Srbije" kupuje službenu uniformu za svoje zaposlene, vidi se iz raspisane javne nabavke. Vrednost tendera procenjena je na više od 252 miliona dinara (oko 2,15 miliona evra).

Nove uniforme trebalo bi da dobiju dostavljači - poštari, šalterski radnici, radnici na poslovima održavanja i tehnološko-operativnim poslovima, kao i vozači.

Najviše komada odeće nabavlja se za poštare dostavljače. Kupuje se kompletna uniforma koja obuhvata po 5.000 pantalona, jakni, prsluka, džempera, kabanica, kačketa i kapa za poštare, kao i po 10.000 letnjih i zimskih košulja i majica.

"Pošta Srbije" su na kraju decembra 2020. godine imale ukupno 14.946 zaposlenih, piše u izveštaju o radu ovog preduzeća.

Firma koja će dobiti priliku da opremi zaposlene u "Pošti Srbije" treba da ima minimalno 30 zaposlenih sa ugovorom o radu od kojih su minimum dvoje diplomirani inženjeri tekstilne struke.

Takođe, ponuđač mora da priloži dokaz da je u poslednje tri godine pobedio na javnim tenderima čija je vrednost minimalno 200 miliona dinara, a gde je predmet tendera bio isti kao sada.

Nabavka unifromi je samo jedna u nizu vrednih nabavki "Pošta Srbije" poslednjih meseci.

Pre deset dana "Pošta Srbije" su rapsisale javnu nabavku za kupovinu 1.000 mopeda za koje planira da izdvoji preko 395 miliona dinara.

Pošta je raspisala javnu nabavku za 1.024 mopeda žute boje i maksimalne brzine do 45 km/h.

U septembru ove godine ovo javno preduzeće raspisalo je tender vredan 169,6 miliona dinara za sistem unapređenja kurirskog servisa.

V.d . direktora Pošta Zoran Đorđević je početkom juna najavio zamenu voznog parka ekološkim vozilima na električni i hibridni pogon, nove uniforme za zaposlene, kao i uvođenje paketomata.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati