Društvo i ekonomija

[ Izvor: Mediji ]

05. 09. 2021. 16:25 13

Opet slagao: Krivokapić demantovao Vučića

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je jutros za TV Prva da je dobro što je crnogorska vlada promenila odluku i dozvolila ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija na Cetinju. Međutim, Zdravko Krivokapić se oglasio ubrzo nakon završteka ceremonije i demantovao predsednika Vučića. Kako tvrdi crnogorski premijer, odlaganje nikada nije bilo opcija.

Vučić je prilikom gostovanja na TV Prva izjavio da su tenzije uoči ustoličenja najavljivane i da su bili očekivani protesti.

- Cetinje je mesto gde postoji izrazita mržnja prema svima koji pripadaju nekim drugim narodima sem crnogorskom, ali čak ne bih rekao da je to stvarna mržnja nego da je indukovana od dela političara. Bilo je logično očekivati što se zbivalo. Ono što je dobro jeste da je Vlada promenila odluku preko noći i čestitam gospodinu Krivokapiću na odluci - rekao je Vučić i čestitao još jednom izbor mitropolita Joanikija.

Veče pred ustoličenje pojedini mediji preneli su informaciju da je događaj otkazan zbog demonstracija koje se od subote odvijaju na Cetinju, i to okarakterisali kao „Milovu pobedu“.

Zdravko Krivokapić iz bezbednosnih razloga nije prisustvovao ustoličenju na Cetinju, ali je sa svojim ministrima dočekao mitropolita Joanikija i patrijarha Porfirija ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici.

Kako je istakao crnogorski premijer, odlaganje ustoličenja nikada nije bilo opcija, kako je prethodno izjavio Aleksandar Vučić.

- Odlaganje nije bilo opacija ni u jednom trenutku kako su neki mediji preneli. Država je odbranjena! Zahvaljujem se svim hrabrim policajcima, ali i narodu Crne Gore, koji su pomogli da danas svi ovde proslavimo ovaj veličanstveni trenutak - poručio je Krivokapić na Tviteru.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 13

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati