Društvo i ekonomija

[ Izvor: Mediji ]

21. 08. 2021. 17:08 31

Kapetan Dragan deli majice sa likom Đinđićevog ubice

Nakon neuspeha političkog pozicioniranja posle odsluženja trinaestogodišnje kazne za ratne zločine, Dragan Vasiljković, poznatiji kao Kapetan Dragan, posvetio se “humanitarnom radu” za spas “utamničenih srpskih heroja u ustaškim i drugim zatvorima”, sa kojima deli ista krivična dela protiv čovečnosti. Za te potrebe osnovao je i fondaciju “Kapetan Dragan”, koja je pored navodnih filijala u Švedskoj i Norveškoj, nedavno otvorila i svoje predstavništvo u multietničkoj Subotici.

Po skromnim podacima sa društvenih mreža, “fondacija” funkcioniše po principu donacija, mada nigde nije transparentno pojašnjeno kako se tim novcem pomaže osuđenicima, odnosno “herojima” iza rešetaka.

- Pomoć koja nama treba je ili novac ili vreme. Ne mora to biti veliki novac niti puno vremena. Na primer: za boks cigareta mesečno će nekom utamničenom heroju značiti da neko misli na njega. To može svako. Ili ako ste locirani blizu neke od naših kancelarija, par sati nedeljno volonterskog rada, ali svako bi trebao da se ukljući prema svojim mogućnostima bez obzira koliko to malo bilo - pojasnio je Vasiljević na fejsbuk stranici fondacije.

On je takođe dodao da je “ potpuno fokusiran na pomoć Srbima u ustaškim i drugim zatvorima koji su tamo samo zato jer su Srbi”, te da “ne može rešiti sve probleme ovoga sveta”, ali da će dati sve svoje resurse za “pomoć utamničenim srpskim herojima”.

Među te heroje Vasiljević svrstava i Zvezdana Jovanovića, ubicu premijera Zorana Đinđića.

Kako se navodi na stranici, ova fondacija od septembra kreće i u “nacionalnu kampanju”, odnosno “prikupljanje peticije za predsedničko pomilovanje heroja Zvezdana Jovanovića”. Vasiljević u objavama traži donatore i volontere za “preko 200 punktova u Srbiji”, a on će, za uzvrat, “nastojati da im svima poklone majicu” sa Jovanovićevim likom.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 31

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati