Društvo i ekonomija

[ Izvor: Nova.rs ]

15. 03. 2024. 12:42 26

Skandal: Kapetan Dragan na "Pinku" branio ubicu Đinđića

Dragan Vasiljković, poznatiji kao kapetan Dragan, osuđeni ratni zločinac i bivši komandant paravojnih formacija u ratovima 90-ih, gostovao je ovog jutra na televiziji sa nacionalnom frekvencijom Željka Mitrovića, TV "Pink", i tom prilikom javno je branio Zvezdana Jovanovića, koji je osuđen za ubistvo premijera Zorana Đinđića, govoreći da nije kriv.

Voditeljka Jovana Jeremić, poznata po svojim krajnje neprimerenim izjavama i tome što u svoje emisije dovodim upitne goste, a u jutrošnjoj emisiji koja je bila posvećena godišnjici ubistva premijera ugostila je, ni manje, ni više, nego osuđenog ratnog zločinca koji je vrlo otvoreno i bez imalo stida branio osobu koja je osuđena za ubistvo Zorana Đinđića.

- Govorimo o Šveđanima koji su osudili njih dvoje na doživotne robije i pustili su ih posle 7 godina zbog dobrog vladanja. Zvezdan ima perfektno vladanje. Još jednu stvar ne možete reći, aludirate da je Zvezdan bio među kriminalcima. Zvezdan je jedan častan i pošten čovek. Mi stvarno imamo toliko nerazjašnjenih pitanja za Zvezdana Jovanovića. On je osuđen, bez pravnog tronoštva. Nemamo motiv, nemamo sredstvo i nemamo način na koji je to urađeno - rekao je skandalozno Vasiljković.

Ovo nije prvi, ni poslednji put da osobe bliske vlasti brane izvršioce atentata na tadašnjeg premijera Srbije Zorana Đinđića.

Podsećanja radi, Zoran Đinđić ubijen je 12. marta 2003. godine na ulaznim vratima zgrade Vlade Srbije.

Za njegovo ubistvo osuđeni su pripadnici zemunskog klana, među kojima su i Milorad Ulemek Legija i Zvezdan Jovanović, koji je iz zgrade u Admirala Geparta 17 pucao na premijera iz snajperske puške.

Za ubistvo premijera izrečene su zatvorske kazne od ukupno 378 godina zatvora ali politička pozadina ubistva i danas nije rasvetljena. Nijedna vlast do danas za to nije imala političku volju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 26

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati