Društvo i ekonomija

Direktno.rs

13. 08. 2021. 20:26 61

Željko Mitrović stoji na vodi i glumi Isusa (VIDEO)

Vlasnik Pinka Željko Mitrović već duže vreme pokušava da se predstavi javnosti kao neki pronalazač, srpska verzija Ilona Maska. Kroz svoje "izume" i kreativno viđenje stvarnosti, Mitrović pokušava nešto da postigne, šta tačno, to samo on zna. Ovoga puta Žeks je otišao korak dalje, pa je sebe uporedio sa Isusom, jer je "izumeo" cipele koje mu pomažu da stoji na vodi.

- Uspeo sam da stojim na pučini. Sila potiska je bila dovoljna za stajanje! Težina je sila koja je jednaka gravitacinom ubrzanju pomnoženim sa masom tela, zato je proračun bio 4,4x3,2x3= 42 litre po cipeli, jer sam težak 84 kg. P. S. Ostalo mi je još da vodu pretvorim u vino i palim! - napisao je Tesla u pokušaju, odnosno Željko Mitrović, objavivši video snimak "uspešnog eksperimenta."


Na snimku se vidi kako Mitrović, udaljen pedesetak metara od obale, nepomično stoji na vodi. Koja je svrha ovog performansa, nije poznato. Tviteraši nisu bili oduševljeni Mitrovićevim pronalaskom, većina je bila zainteresovana za njegovo mentalno zdravlje, neki su ga vređali, a jedan korisnik je rekao da zapravo stoji na kamenu, što je vrlo verovatno.

Popularni Žeks je u danima pre "otkrovenja" pompezno najavljivao svoj poduhvat, uz određene pokušaje duhovitosti.


- Iskoristio sam Arhimedov zakon i Isusova iskustva da napravim cipele za hodanje po vodi! Ako sve bude u redu, hodanje po vodi u cetvrtak! P.S. To što izgledam kao Rudolf, znači da sam kreten koji je danas zaboravio da namaže kremu za j*beno sunčanje - napisao je Žeks, uz fotografiju preplanulog sebe.

- Ako sam sve dobro izračunao i ako je tačan Arhimedov zakon, trebalo bi da ova moja cipela "Isusovka" ima dovoljnu zapreminu ( 42l po cipeli), da mi omogući hodanje po vodi! Videćemo sutra! - objavio je Mitrović, dan pre svog velikog dostignuća, uz sliku cepele koja mu je pomogla da "stoji" na vodi.

Očito da građani nisu prepoznali stvaralački duh koji gori u Željku Mitorviću, pa su mu mnogi preporučili da obuje betonske cipele, drugi su su mu govorili da je "šibicar koji duguje porez", a neke od njih pronalazač je počastio uvredama na račun roditelja.

Ovo je samo jedan u nizu "projekata" i "izuma" ekscentričnog vlasnika ružičaste televizije. Nedavno je predstavio svoj dron, kojim je leteo par metara u visinu i to nekoliko sekundi.

Takođe nakon izbijanja pandemije koronavirusa Žeks je malo-malo govorio o tome da građani treba da ozoniraju krv. Ostaje nam da vidimo šta će još Mitorvić "izmisliti", pod uticajem kreativnih misli.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 61

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati