Društvo i ekonomija

Direktno.rs

19. 07. 2021. 06:59 10

U Srbiji hapšen na protestu, u Francuskoj student generacije

Bogdan Raonić, dobitnik dve stipendije od strane francuske Vlade i student koji je na prošlogodišnjim protestima uhapšen i 48 časova zadržan, diplomirao je nedavno na prestižnom francuskom fakultetu, gde je proglašen za studenta generacije.

 

- Danas sam diplomirao i proglašen sam za valediktorijana (studenta generacije) za smer "matematika i fizika" na "Ecole Polytechnique". Ne mogu da opišem koliko sam srećan zbog ovoga - napisao je Raonić na Tviteru.

Podsetimo, na protestima prošlog leta, koje je obeležila naročita brutalnost policije, Bogdan Raonić je uhapšen u Kragujevcu i zadržan 48 sati, od toga 20 sati bez hrane i vode, dok je šetao gradom nakon demonstracija na 500 metara od skupštine grada. Kako je njegova majka tada objasnila, uhapšen je bez ikakvih dokaza da je bilo šta uradio. I to samo jer nije bio u kući dok su trajale demonstracije.

- Ja nisam nikakav lažni Če Gevera, nisam nikakav huligan ili ubica. Ja sam Bogdan Raonić, student, brat, sin i prijatelj i i ja se kunem da ću da uradim sve što je u mojoj moći da se ovo što se meni i mojim drugarima desilo ne desi nikome više - istakao je tada sada već student generacije.

- Ja sam patriota i to se ne može promeniti jednim hapšenjem, ali sam razočaran jer me je država izdala bez razloga. Nadam se da ću se vratiti u Srbiju, to mi je san da se vratim, kada budem bio dovoljno uspešan sa 30, 40 godina. I tamo ću da radim za Srbiju, za svoju zemlju, i da pričam da smo mi dobar narod - istakao je on nakon puštanja na slobodu.

I dok se mladi naučnici, naši talenti i naša budućnost školuju u inostranstvu kako bi se vratili u Srbiju i pomogli svojoj zemlji, naša vlast se prema njima ponaša kao prema kriminalcima.

To ne bi trebalo nikoga da čudi, jer su upravo mladi i obrazovani ljudi poput Bogdana najveća pretnja za vlast, budući da najviše strepi od uspešnih i ostvarenih ljudi.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati