Društvo i ekonomija

Direktno.rs

15. 05. 2021. 19:24 13

"Šta je sledeće, da Đilas finansira Hezbolah protiv Izraela?"

U pokušaju da diskredituju lidera Stranke slobode i pravde, Dragana Đilasa, prorežimski tabloidi i drugi mediji pod kontrolom Aleksandra Vučića, sada počinju da prozivaju ljude bliske Đilasu i po nacionalnoj osnovi. Tako su Armina Ašimija, pekara po zanimanju, čija porodica Kraljevčane snabdeva hlebom već 75 godina, proglasili za islamskog fanatika, samo zato što je u centru Kraljeva pio kafu sa Draganom Đilasom.

Prema naslovima iz tabloida, koji horski ponavljaju da je Ašimi, Goranac po nacionalnosti, islamski fanatik, lako se može zaključiti da su dobili nalog iz kabineta na Andrićevom vencu za do sada neviđen vid satanizacije političkih protivnika.

Iako nisu pružili nijedan dokaz kojim potkrepljuju tvrdnje da je Ašimi islamski fanatik, Alo, Informer, Pink i Večernje novosti (povukle su tekst sa oficijelnog sajta), besramno su optužili kraljevačkog pekara, samo da bi Đilasu stvorili negativni imidž u javnosti.

Iako su Goranci uvek bili lojalni građani Republike Srbije i sami pretrpeli mnogobrojna mučenja od strane albanskih terorista na Kosovu, nazovi novinari iz pomenutih medija, ne samo da su grubo obmanuli javnost i naneli štetu Ašimiju, već su narušili ugled čitave zajednice Goranaca u Srbiji, koji će od sada morati da strahuju da ih neko ne prepozna kao islamske fanatike i teroriste.

Ovakav čin prozivanja na nacionalnoj osnovi građana Srbije, nije mogao da prođe bez komentara na društvenim mrežama.
- I ja sam Goranac, ne vidim čemu ovakvo pravdanje, ako ste se slikali sa drzavljaninom R.S, kakve veze ima sa kim je oženjen i sve to. Da l' ja manje vredim kao Goranac, ako sam oženjen ženom iz svog naroda i nemam pekaru - upitao je Bekim Sulejmani.
- Porodica Ašimi da se ne dira! Ti su ljudi legende Kraljeva. Mnogi su tu besplatno pili i jeli. Mnogi koji sada ćute - poručio je Vladimir Pajić.
- Ma znaju oni i da ovaj čovek nije islamski ekstremista i da nije opasnost, ali ludilo je nezaustavljivo, jer je održavanje rejtinga i vlasti jedino važno, a plašenje naroda provereno radi! Obeležiš ovako čoveka da ga neka budala napadne, jer je "terorista". Strasno - konstatovao je Bojan.
- Imaju bolesnu potrebu da šire strah i nesigurnost, kao i da oblate svakog ko dođe u kontakt sa Draganom. Šta je sledeće? Đilas sa tajnih računa finansira napade Hesbolaha na Izrael - napisao je Vladimir Nikolić.
- A šta je Vučić kad se slika i još plaća našim parama Blera, Klintona, Šredera, o onim usukanim Arapima, šatro šeicima, da i ne pitam? Narode, još malo izdržite, doći će i nazadnjacima kraj - kaže Ljiljana Perović.
- Ovde se ne napada opozicija nego državljanin Republike Srbije! Da je pravna država sada bi trebalo da reaguje Tužilaštvo za raspirivanje mržnje i nacionalne i verske netolerancije! Ustav štiti svakog građanina Republike Srbije bio on Mađar, Hrvat, Bošnjak, Slovak.. - naglašava maximilian.
- Naravno da ih treba tužiti i treba ih odrati. Čoveku je ugrožena bezbednost nazivajući ga fundamentalistom. Njemu i njegovoj porodici je nacrtana meta na čelo, a za to bi trebalo da ide neko u aps - smatra Nenad Zdravić.

 

 

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 13

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Majska sačekuša

Zoran Živković [08.05.2024.]




Video dana

Uništitelj

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati