Politika

[ Izvor: Mediji ]

02. 05. 2024. 11:42 8

Kena (2020): Đilase, hajde u crkvu da vidimo ko je Vučićev. Kena (2024): Vučić ima najveće poverenje građana Srbije

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas održao je ovog četvrtka govor u Skupštini Srbije, gde je, između ostalog, rekao da je svaka Vlada Srbije od 2012. godine Vučićeva i da predsednik Srbije i njegova stranka nisu ispunili nijedno obećanje. Nakon njegovog obraćanja za repliku se, između ostalih, javio Radoslav Milojičić Kena, koji je svojevremeno pozivao Đilasa da se u "crkvi zakunu ko je Vučićev, a ko nije".

Burno je od samog početka na sednici Skupštine, a među govorima koji su izazvali najveći broj replika bio je i govor predsednika Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa, koji je govorio o novom premijeru, Vladi Srbije i ministrima. On je rekao da je Vlada Srbije nebitna, baš kao i Miloš Vučević koji je do sada bio kao predsednik SNS-a, a od danas će biti i kao premijer.

- Demantujte me slobodno ako ne govorim istinu, ali pre toga javno kažite, gospodine Vučeviću, koliko puta vas je Ana Brnabić nazvala šefom kako je stotinu puta nazvala Vučića? Nijednom. Zato što niste šef nego izvršilac naređenja čoveka koga vi svi nazivate šefom. Inače, sramota je nazivati predsednika stranke ili države šefom, jer šefa ima automehaničarska radionica. Ima ga i kafana - šefa sale. Ali ga nemaju ni stranka ni država. One imaju predsednike. Mada, šefa ima i mafija. Tako da kad bolje razmislim to kako ga zovete - ima smisla - rekao je on.

Interesantno, među onima koji su se javili da repliciraju Đilasu bio je i Radoslav Milojičić Kena, bivši demokrata i preletač u redove SNS.

- Vučić ima najveće poverenje građana Srbije. Govorio je 20 minuta. Govori nam čovek o poštenju koji je priznao da ima 619 miliona evra. A koliko ima, a da nije prijavio - pitao se Kena, koji je do pre samo par godina govorio drugačije.

"Ko je vera, a ko nevera"

Tokom perioda u DS-a predstavljao se kao žestoki protivnik vlasti Srpske napredne stranke, a neretko je druge opozicionare optuživao da "šuruju sa Vučićem". Nakon što je, ne tako davne 2020. godine, Janko Veselinović, predsednik Pokreta za preokret, poručio da ne bi sarađivao sa strujom unutar DS koju čini Miliojičić, te da nikada nije čuo da kritikuje Vučića, Kena se uvredio, poručivši da je spreman da se testira i proveri "ko je vera, a ko nevera".

- Moralni kepec Janko Veselinović je Draganu Đilasu isto što i Aleeksandar Vulin Aleksandru Vučiću. S tim što je i Vulin pošteniji, jer je on promenio dve stranke, a Janko tri. Što se mene tiče i njegovih prozivki da nikada nije čuo kako govorim protiv Vučića, evo nudim mu opkladu. Ako nema bar 100 snimaka gde ja u Skupštini govorim potiv Vučića, onda ću sutra da se povučem iz politike. Ako ima, onda on da prestane da bude sluga Dragana Đilasa - ljutito je poručivao "opozicionar" Kena.

Nije se, međutim tu zaustavio, već je pozvao predsednika SSP da odu u crkvu i da se pred Bogom utvrdi ko je Vučićev.

- Kao veliki vernik, predlažem Đilasu da izabere crkvu ili manastir na čijem oltaru ćemo obojica da se zakunemo da nikada nismo i nećemo sarađivati sa Vučićem. Ja sam spreman to odmah da uradim - zaključio je Milojičić.

Do odlaska u crkvu na kraju nije došlo, tako da "veliki vernik" Kena nije imao priliku da se zakune pred Bogom. Novog boga je, međutim, pronašao i čini se da snažno veruje u njega. Danas je "reformisani" Kena deo poslaničke grupe Aleksandra Vučića - "Srbija ne sme da stane".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Očekivanja

Zoran Živković [13.05.2024.]




Video dana

Ne mrdam odavde

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati