Društvo i ekonomija

[ Izvor: Nova.rs ]

15. 05. 2021. 15:29 5

Režimski mediji napali Đilasa i ugrozili život Kraljevčanina

Prorežimska glasila, Informer, Pink, Alo, Večernje novosti, iskoristili su fotografiju lidera Stranke slobode i pravde, Dragana Đilasa, sa Armanom Ašimijem, kako bi Gornca iz Kraljeva opisali kao "islamskog fanatika". Na taj način, državni tabloidi ugrozili su bezbednost Ašimija, koji je rođen i odrastao u Kraljevu i u kojem je poznat kao vlasnik pekare "Pelivan".

Podsetmo, Dragan Đilas je prethodnog dana boravio u Kraljevu, zajedno sa potpredsednicom SSP Marinikom Tepić, koja je u tamošnjem tužilaštvu davala iskaz povodom afere „Palma“.

Tom prilikom se, kako kaže, fotografisao se sa Ašimijem, a ubrzo nakon toga, njihove fotografije su osvanule na stranicima državnih tabloida.

- Armin je Goranac, pekar, čovek čija porodica hrani hlebom Kraljevo već 75 godina. Oženjen Srpkinjom, imaju troje dece. Informer ga je proglasio islamskim fanatikom jer se slikao sa mnom. Armine izvini - napisao je Đilas na društvenim mrežama.

Pokret slobodnih građana (PSG) pozvao je danas nadležne da hitno kazne portale Novosti, Informer, Alo i Pink, koji su u svojim tekstovima proglasili Goranca iz Kraljeva Armina Ašimija za „islamskog fanatika“.
U saopštenju PSG ocenjuje da su pomenuti medijii Ašimija prozvali samo zbog toga što je objavio fotografiju sa predsednikom Stranke slobode i pravde Draganom Đilasom, a da su tim tekstom ugrozili njihovu bezbednost.“Bez svake sumnje se radi o raspirivanju nacionalne i verske mržnje prema svima koji nisu etnički Srbi. Armin Ašimi i njegova porodica decenijama žive u Kraljevu, i nikada nisu podržavali nikakav vid ekstremizma i terorizma, a sve komšije ih opisuju samo najboljim epitetima“, navodi se u saopštenju.

PSG dodaje i da bi četiri portala trebalo da budu najstrože kažnjena „kako bi poslužili kao primer svima koji bi ponovo da razdvajaju građane na podobne i nepodobne nacionalnosti“.

- Ukoliko se to ne dogodi, sami ćemo podići krivičnu prijavu, a oni koji pokušaju da zataškaju ovaj slučaj biće nakon promene vlasti lustrirani - navode u PSG.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati