Društvo i ekonomija

Direktno.rs

19. 04. 2021. 06:00 13

Režimski mediji okrivili diktatora za kupovinu vakcina!

Prorežimski tabloid "Alo", objavio je juče tekst pod naslovom "Kosovo ide ka diktaturi! Kupovina vakcina je tajna u lažnoj državi", kojim se kritikuje novoizabrana vlada Aljbina Kurtija. Međutim, ono što je najironičnije, za iste postupke koje čini Aleksandar Vučić, čiji je režim pokrovitelj pomenutog tabloida, pun je reči hvale i divljenja.

Već u uvodnoj rečenici "Alo" prenosi reči poslanika DPK, Bekima Hadžiua, da pritisak na medije od strane Vlade Kurtija ukazuje na postupke policijske države i predstavlja prvi korak ka uvođenju diktature.

I dok vide trun u tuđem oku, balvan u svom ne vide, te pritisak na medije, novinare i uopšte medijski život u Srbiji i ne primećuju. Dominacija jednog čoveka i jedne partije za "Alo" nije nikakav problem u Srbiji, ali zato jeste na Kosovu. U Srbiji je to sloboda i demokratija, a na Kosovu je diktatura.

Vučićev tabloid se pozvao i na reči Hadžiua da kupovina vakcina nije državna tajna, već zakonska obaveza. Gle čuda, pompezno se prenose reči Kurtijevih protivnika da cena vakcina ne može biti državna tajna, ali zato u Srbiji može, jer tako Vučić kaže.
- Ne smem da kažem cenu, jer će svi da traže onda od Kineza po toj ceni. Ja zbog njih ne smem da kažem - rekao je Vučić.

Prethodno su predstavnici države kazali i da su podaci iz ugovora koje je Srbija sklopila sa Fajzerom tajni. 

- Ovaj ugovor označen je kao strogo poverljiv dokument u skladu sa odredbama Zakona o tajnosti podataka - navelo je Ministarstvo zdravlja, pozivajući se na Zakon o tajnosti podataka.

Još kada bi smeli i usudili se iz ovog tabloida da za iste postupke domaće vlasti optuže za diktaturu, pa to isto tako objave na velika zvona, možda bi im neko i poverovao, ovako, ostaju samo puki podanici i izvršioci volje jednog čoveka sa Andrićevog venca. Ipak su za takve stvari potrebni integritet, profesionalnost, znanje, ljudskost, razum, svo ono što režimskim tabloidima i manjka.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 13

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati