Društvo i ekonomija

[ Izvor: Beta ]

19. 03. 2021. 16:07 8

UNS: Đilas i SNS da prestanu da vređaju novinare

Udruženje novinara Srbije (UNS) pozvalo je danas predsednika Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa, ali i predstavnike vladajuče Srpske napredne stranke da prestanu da vređaju i omalovažavaju novinare.

- Nakon što je izbacivao novinare s konferencija, potom ih vređao na osnovu njihovog fizičkog izgleda, Đilas je nastavio da etiketira medije i da sudi o tome ko su novinari, a ko ne, na poslednjoj konferenciji za medije ove stranke - saopštio je UNS.

Takođe, UNS je naveo da je "dan ranije poslanik Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović izneo niz optužbi na račun redakcije KRIK-a koju je nazvao "kriminalnim udruženjem" i tako nastavio napade poslanika vladajuće stranake na ovu redakciju iz Skupštine Srbije".

UNS je "ponovo pozvao predstavnike vlasti da prestanu sa napadima na medije i upozorava učesnike u javnom životu da pritiskom na medije i omalovažavanjem njihovog rada ugrožavaju slobodu i profesionalizam".

- Nasilnom retorikom i vredjanjem medijskih radnika političari podstiču uvrede i pretnje i pogoršavaju uslove za rad i bezbednost novinara - dodaje se u saopštenju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati