Društvo i ekonomija

R. Ć.

13. 03. 2021. 19:41 84

"Pozvaćemo 1,3 milijarde Kineza i 140 miliona Rusa kod nas" (VIDEO)

Pozvaćemo 1,3 milijarde Kineza da im kažemo "Srbija je otvorena". Pa da l' će doći milion, dva ili tri u posetu Srbiji, ali će moći slobodno da dolaze. Neće ići po Evropi, jer oni ne mogu da obezbeđuju testove na svakih 24 sata. Mi možemo, oni ne mogu, započeo je govor iz Bahreina predsednik Srbije Aleksandar Vučić, govoreći o najavi Evropske unije da će uvesti kovid pasoše sa vakcinama koje su odobrene u EU.

Predsednik Srbije odavno je poznat kao "ambiciozan" čovek, ali ova izjava je prešla sve granice realnosti i razuma. S obzirom na to u kakvom je stanju trenutno naša ekonomija, razumemo Vučićevu megalomansku potrebu za prizivanjem milion, dva ili tri miliona kineskih ili nekih drugi turista, jer bi nas jedino to izvuklo iz krize u koju nas je on sa svojom svitom ugurao.

Osim Kineza, Vučić planira da pozove i ostatak sveta. 

- Pa ćemo da pozovemo 140 miliona Rusa da dođu kod nas. Pa ćemo da pozovemo celu Latinsku Ameriku. Pa ćemo da pozovemo gotovo celu Afriku, pa ceo (Persijski) zaliv odavde, koji su najvećim delom vakcinisani kineskim vakcinama. Pa Tursku, koja se vakciniše kineskim vakcinama. I sve njih nećete da primate? Srbija hoće. Dobrodošli u Srbiju svi. Napravićemo avio aranžmane, napravićemo sve što treba, kupićemo avione, kupićemo sve. Svi u Srbiju. Zarađivaćemo i stizaćemo ih (zemlje EU) - iskakao je Vučić u svojoj viziji.

Avioni, avio aranžmani, kupićemo ovo, kupićemo ono... Sve to podseća na jeftino bahaćenje čoveka koji je nedavno zaradio novac, pa sad želi da se pokaže u društvu. S tim što taj novac kojim Aleksandar Vučić kupuje avione, spomenike, vakcine i sve ostalo nije njegov, nije ga on zaradio. To je novac svih građana Srbije i oni zaslužuju bar da znaju kuda ide sav taj novac, za šta se troši i koliko se troši. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 84

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati