Društvo i ekonomija

Direktno.rs [ Izvor: Beta ]

06. 03. 2021. 11:12 50

Vučić odustao od monstruoznih snimaka, objaviće manje strašne

Donećemo večeras odluku, danas će razgovarati Tužilaštvo, oni znaju šta im je činiti i šta će biti objavljeno. Nećemo prikazati ono što je najmonstruoznije, zbog zahteva roditelja, ali će narod videti sa kojim monstrumima smo imali posla - rekao je predsednik Aleksandar Vučić pred večerašnju sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost.

- Pre kraja godine počećemo fizičke radove na izgradnji metroa - rekao je Vučić na konferenciji za novinare koju je u Palati Srbija održao sa ambasadorkom Kine u Srbiji Čen Bo.


Na pitanje da li se mogu očekivati pritisci iz Evropske unije zbog saradnje s Kinom odgovorio je da Srbija nikada nije bila izložena političkim, ekonomskim ili nekim drugim pritiscima "pošto stalno govore da je visoka cena saradnje s Kinom".

Vučič je istakao da da će se saradnja s Kinom, koja doprinosi razvoku Srbije, nastaviti. Kazao je da su Kinezi spasli smederevsku Železaru i da zahvaljujući njima radnici nisu ostali na poslu.

Naveo je i da Krizni štab nije uveo najstrože epidemiološke mere protiv širenja  koronavirusa jer jedan dan zaključavanja Srbiju košta oko 190 miliona evra.

On je istakao i napredak u saradnji dve države i naveo da je u poslednjih pet godina za 15 puta povećan izvoz iz Srbije u tu zemlju.

- U prethodnom periodu smo napravili ogroman pomak u saradnji s Kinom i u poslednjih pet godina Srbija je za 15 puta poveća izvoz u Kinu - naglasio je Vučić na konferenciji za novinare u Palati Srbija.

On je podsetio da je Kina treći najveći trgovinski partner Srbije, ali i da su brojevi o izvozu u tu zemlju i dalje niži u odnosu na uvoz.

Istakao je da je prijateljstvo dve zemlje zasnovano na poštovanju teritorijalnog integriteta Srbije i politike "jedne Kine", kao i na "ličnom prijateljstvu" njega i kineskog predsednika Si Đinpinga.

Vučić je naveo da je za nekoliko meseci poljoprivredna trgovinska razmena dve zemlje povećana sa 29 na 55 miliona evra i zahvalio kineskim kompanijama na investicijama u poljoprivrednu i prehrambenu industriju.

Najavio je i nove infrastrukturne projekte koje će sprovoditi kineske firme, kao i završetak radova na obilaznicama oko Kragujevca i na brzoj saobraćajnici od Požarevca do Golupca.

- Za Svetog Nikolu i Novogodišnju noć moći ćemo da idemo do Požege auto-putem. Do Zlatibora neće biti potrebno više od dva sata vožnje - istakao je on.

Vučić je naglasio da je Kina pomagala Srbiji u sektoru zdravstva od početka epidemije koronavirusa i podsetio na otvaranje dve laboratorije za testiranje na koronavirus "Vatreno oko".

- Naš je posao da ubrzamo vakcinaciju i sad imamo dovoljno vakcina i očekujemo još - dodao je Vučić, koji je sinoć dočekao avion iz te zemlje sa 500.000 vakcina proizvodjača "Sinofarm".

On je kazao da se nada da će kineski predsednik održati svoje obećanje i posetiti Srbiju i poručio mu da ga čeka. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 50

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati