Društvo i ekonomija

V. T.

31. 01. 2021. 18:17 1

ZA POMOĆ DESKU Čak 60 prijava protiv heroja sa Stare planine

Desimir Stojanov Desko, čovek koji se od samog početka bori protiv izgradnje mini hidroelektrana i čuva reke Stare planine, za svoju borbu "nagrađen" je sa više od 60 prekršajnih i dve krivične prijave!

Predsednik mesne zajednice i aktivista pokreta Odbranimo reke Stare Desimir Stojanov već godinama se bori protiv izgradnje hidroelektrane u Rakiti koje se nalazi nedaleko od Babušnice. Zbog svoje borbe kažnjen je sa više od 60 prekršajnih i dve krivične prijave! Novac da sve kazne plati nema.

- Desimiru Stojanovu, našem prijatelju, bratu, sinonimu borbe običnog čoveka sa korupcijom i uništenjem prirode, potrebna je sva naša pomoć. Desetine presuda protiv Desimira, čeka na izvršenje - navode iz pokreta Odbranimo reke Stare planine.

Aktivisti ovog pokreta, čiji je član i Desko, tri godine su se borili protiv izgradnje mini-hidroelektrana (MHE) na Staroj planini. Posle mnogobrojnih blokada, sukoba sa investitorima i preko 60 sudskih procesa koji se i dalje vode protiv njih, ovi hrabri ljudi uspeli su da zaustave igradnju MHE na Staroj planini.

- Budimo solidarni kao kad smo gasili požare, okupljali se, branili reke i prirodu Srbije. Naši skromni prilozi pokazaće još jednom kakva je snaga u pokretu Odbranimo reke Stare planine. Neke od kazni su urgentne pa vas molimo za brzu reakciju. Br. računa, 200 - 123789520 - 36 - apeluju iz ovog pokreta.

 

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Primopredaja

Zoran Živković [17.05.2024.]




Video dana

Muzikalni magarac

Anketa

Ko će osvojiti titulu u ABA ligi?

Rezultati