Beograd

[ Izvor: N1 ]

19. 05. 2024. 19:58 14

Nemaju gradski prevoz ni vodu: "Vučić i Brnabić dva dana ne bi izdržali"

Stanovnike jednog dela Ripnja vlast ne posećuje. Godinama žmure na to što žive bez vode i gradskog prevoza. Svima su se obraćali za pomoć, ali bezuspešno. Zato pitaju da li je normalno da u 21. veku nemaju osnovne uslove za život, dok se gradska vlast hvali rekonstuisanim ulicama i novim prevozom?

Stanovnik Ripnja kaže za N1 da i u 21. veku nemaju vodu.

Predsednik privremenog organa Aleksandar Šapić u kampanjama obećava rekonstrukcije ulica, gradski prevoz kakav nikad nismo imali, a u Ripnju:

- Nemamo prevoz, nemamo vodu, šta smo mi ovde blizu Beograda, to je sramota - kaže stanovnica Ripnja.

I tako u Ripnju na samo 20 minuta od centra Beograda žive godinama. Do prve stanice kilometrima pešači i staro i mlado.

- Do prve autobuske stanice ima 3-4 kilometra - kaže stanovnica.

Kako kaže stanovnik ovog mesta, potreban im je minibus prevoz.

- Obraćali smo se čak i japanskoj ambasadi koja je htela da nam kupi autobus, ali su nam gradske vlasti rekle -ko će da vozi taj prevoz, ko će da plati vozače, ko će da plati gorivo, možete li vi to da verujete - ističe.

Možete li da verujete i da ovi ljudi žive bez vode. Flaše, baloni, kante zamenili su im slavine.

Druga meštanka Ripnja kaže da im cisterne vode ne dolaze, a vodu donose iz Prnjavora, koji je od njih udaljen 5-6 kilometara.

- Mi smo svi glasali za ovu vlast sada, dali smo im glas da upravljaju našim novcem i da nam rešavaju životne probleme i ni jedan životni problem nam nisu rešili - kaže drugi građanin.

Sledeći meštanin kaže da je član vladajuće partije.

- Ja sam član Srpske napredne stranke od kako postoji, ali me je sramota stvarno da ovako nešto se radi, stvarno me je sramota, stidim se i moja ćerka je član i unuk se učlanio, volimo, volim SNS, ali šta vredi - navodi on.

"Ljubav" prema stranci rezultate očigledno ne daje. Rezultate nije dalo ni to što su se stanovnci obraćali voždovačkoj opštini, gradonačelnicima Malom, Radojičiću, Šapiću, pisali su i Vesiću. Pisali su i predsedniku Aleksandru Vučiću, ali bezuspešno. Posetila ih je samo aktuelna predsednica Skupštine.

Ana Brnabić kazala im je, kaže meštanin, da će učiniti i uraditi sve da se stvore bolji uslovi za život. Od tog obećanja, kaže, prošlo je više od godinu dana, a ispunjanja nema.

Nisu odgovorili ni na pitanja N1 da li će i kada ovi građani Beograda imati normalne uslove za život. Pisali su i gradskoj upravi, i opštini Voždovac i Sekreterijatu za gradski prevoz.

- Nek dođu ovi glavni ovde da žive, da putuju, glavni da dođu i Vučić i premijerka i svi da dođu, gde i živimo i kako putujemo - kaže sagovornica N1.

Na pitanje da li bi pomenuti funkcioneri mogli da izdrže ovakav život, kaže:

- Jeste, mogli bi, ni dva dana ne bi mogli da izdrže.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 14

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati