Društvo i ekonomija

M. Ž.

23. 01. 2021. 18:42 9

Ovako EPS izvlači milione iz džepova građana (VIDEO)

O malverzacijama u Elektroprivredi Srbije (EPS), o de fakto privatizaciji ovog preduzeća, kao i o novcu koji se iz EPS-a "daruje" raznim privatnim firmama slušamo na konferencijama za medije potpredsednice SSP Marinike Tepić, dok je zamenik predsednika ove stranke Borko Stefanović razotkrio na koji način EPS preko plombi i strujomera izvlači pare građanima, kako bi ih prosleđivao podobnim firmama.

Stefanović je jednom prilikom u emisiji na N1 demonstrirao na koji način rade merači za struju i kako zapravo izgleda pljačka građana.

- Na ovom strujomeru EPS-a na čelu sa Grčićem donet je zanimljiv ugovor po kome je EPS koji vode nestručni naprednjački kadrovi doneo odluku da za očitavanje ovih strujomera, oni će da potroše 38 miliona evra dajući privatnoj firmi da dođe kod vas kući i da očita šta piše na ovim brojilima. Vi znate da su to decenijama radili radnici EPS-a, dok naprednjaci nisu dali njihovoj bliskoj firmi da uzmu novac - rekao je Stefanović i dodao:

- Dali su još 12 miliona evra drugoj firmi da proveri da li ovde ima plombe koju vidite. Da li čujete ovaj zvuk? To je zvuk novca koji iz džepova građana Srbije Grčić i SNS prelivaju u sopstvene džepove - dodao je zamenik predsednika SSP.

On je kazao da se sve te pare koje EPS nerazumeno troši, mogu uložiti u pametnije stvari koje bi išle na ruku građanima ove zemlje.

- Znate li šta može da se uradi za 50 miliona evra koje će oni na ovo besmisleno potrošiti? Za te pare sve vaspitačice u Srbiji mogu da dobiju početnu platu od 700 evra. Ili za te pare koje Grčić i ekipa hoće da daju privatnim firmama iz EPS-a, za godinu dana možemo da platimo besplatne udžbenike deci u osnovnim i srednjim školama - naveo je Stefanović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati