Društvo i ekonomija

[ Izvor: Danas ]

22. 01. 2021. 12:59 4

Fon Kramon: Kineske investicije zagađuju vazduh u Srbiji

Vučić je spreman da omogući sve nužne povlastice kako bi podržao kineske investicije u srpsku tešku industriju, zarad svojih geopolitičkih igara ali, nažalost, ovo nisu investicije koje su potrebne srpskoj privredi - rekla je za Danas poslanica grupe Zelenih u Evropskom parlamentu (EP) Viola fon Kramon Taubadel.

Fon Kramon Taubadel je u izjavi, a povodom pisma koje su ona i još dvadesetak članova EP poslali komesaru za proširenje EU Oliveru Varheljiju, u kome izražavaju zabrinutost zbog sve većeg uticaja Kine u Srbiji, ocenila da su kineske investicije tema visoke politike u ovom regionu.

Ona je, povodom kineskih investicija u Srbiji, rekla da te „kompanije nisu profitabilne čak ni posle investiranja u njih“, i ocenila da su „veoma štetne“.

- One ne poštuju nacionalne zakone, i umesto da ih kazni za takva kršenja propisa, Srbija im daje poreske olakšice, što je nedopustivo - istakla je Fon Kramon Taubadel, i upozorila da je zagađenje vazduha ozbiljan problem, koji „košta života“, a kao primer je istakla Termoelektranu Kostolac.

- Evropska unija treba da se postara da Srbija sledi pravila, koje je usvojila i potpisala srpska vlada, zato sam, zajedno sa svojim kolegama, apelovala na gospodina Varheilja da pokrene ovo pitanje u razgovorima sa svojim srpskim partnerima - dodala je Fon Kramon Taubadel.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati