Društvo i ekonomija

Direktno.rs

04. 12. 2020. 17:57 0

Gradski većnici u Kraljevu traže veće plate?!

"Članovi Gradskog veća u Kraljevu doneli su odluku da predlože Skupštini grada povećanje nadoknada koje primaju. Naime, nadoknada gradskih većnika u Kraljevu do sada je iznosila oko 50.000 dinara, predlog je da se ona poveća na 70.000 dinara. Ovu inicijativu je podržao i gradonačelnik, obrazlažući je činjenicom da većnici susednih gradova, Novog Pazara i Kragujevca primaju veće nadoknade", navodi se u saopštenju Stranke slobode i pravde Kraljevo.

- Ponašanje gradskih većnika smatramo krajnje neprimerenim i bahatim ako se uzme u obzir činjenica da je prosečna zarada u Kraljevu oko 46.000 dinara, daleko ispod republičkog proseka.Većina građana u Kraljevu je ili nezaposlena ili radi za minimalni lični dohodak. Građani se bore da prežive i opstanu u prilično surovoj stvarnosti. Epidemija COVID-19 samo je povećala nezaposlenost, mnoge male porodične firme su se ugasile, a radnici su ostali bez posla. U takvim okolnostima gradski većnici traže veće plate za sebe! - rezignirano poručuju iz SSP.

Zbog inicijative da se većnicima podignu plate, iz Stranke slobode i pravde su postavili pitanja:

- Da li su gradski većnici svesni ekonomske situacije u gradu?

- Da li su svesni u kakvom siromaštvu žive njihovi sugrađani?

Na kraju, SSP zaključuje da je ovo samo dokaz da "vlast vodi računa o svojim džepovima".

- Očito je da je gradska vlast slepa i gluva za probleme građana i da vodi računa isključivo o svojim sitnim šićardzijskim interesima. Mi, iz Stranke slobode i pravde u Kraljevu predlažemo odbornicima Skupštine grada da budu odgovorni prema građanima koji su im dali mandat i odbiju predlog gradskih većnika o povećanju nadoknada članovima Gradskog veća, a novac preusmere u fondove za zapošljavanje građana, otvaranje novih radnih mesta i stimulisanje malih porodičnih firmi čiji je opstanak ozbiljno ugrožen epidemijom kovid-19.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati