04. 12. 2020. 17:57 0

Gradski većnici u Kraljevu traže veće plate?!

"Članovi Gradskog veća u Kraljevu doneli su odluku da predlože Skupštini grada povećanje nadoknada koje primaju. Naime, nadoknada gradskih većnika u Kraljevu do sada je iznosila oko 50.000 dinara, predlog je da se ona poveća na 70.000 dinara. Ovu inicijativu je podržao i gradonačelnik, obrazlažući je činjenicom da većnici susednih gradova, Novog Pazara i Kragujevca primaju veće nadoknade", navodi se u saopštenju Stranke slobode i pravde Kraljevo.

- Ponašanje gradskih većnika smatramo krajnje neprimerenim i bahatim ako se uzme u obzir činjenica da je prosečna zarada u Kraljevu oko 46.000 dinara, daleko ispod republičkog proseka.Većina građana u Kraljevu je ili nezaposlena ili radi za minimalni lični dohodak. Građani se bore da prežive i opstanu u prilično surovoj stvarnosti. Epidemija COVID-19 samo je povećala nezaposlenost, mnoge male porodične firme su se ugasile, a radnici su ostali bez posla. U takvim okolnostima gradski većnici traže veće plate za sebe! - rezignirano poručuju iz SSP.

Zbog inicijative da se većnicima podignu plate, iz Stranke slobode i pravde su postavili pitanja:

- Da li su gradski većnici svesni ekonomske situacije u gradu?

- Da li su svesni u kakvom siromaštvu žive njihovi sugrađani?

Na kraju, SSP zaključuje da je ovo samo dokaz da "vlast vodi računa o svojim džepovima".

- Očito je da je gradska vlast slepa i gluva za probleme građana i da vodi računa isključivo o svojim sitnim šićardzijskim interesima. Mi, iz Stranke slobode i pravde u Kraljevu predlažemo odbornicima Skupštine grada da budu odgovorni prema građanima koji su im dali mandat i odbiju predlog gradskih većnika o povećanju nadoknada članovima Gradskog veća, a novac preusmere u fondove za zapošljavanje građana, otvaranje novih radnih mesta i stimulisanje malih porodičnih firmi čiji je opstanak ozbiljno ugrožen epidemijom kovid-19.

Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]

Topli sendvič

Gde ćete provesti predstojeće praznike?