Društvo i ekonomija

S. M.

27. 11. 2020. 19:18 4

"Leskovac za LED rasvetu dao jednu kovid bolnicu"

Ugovor Grada Leskovca sa privatnom firmom "Keep light", koji podrazumeva uvođenje LED rasvete i održavanje koštaće 13,4 miliona evra, a za te pare može čak da se napravi i kovid bolnica. Zajedno sa električnom energijom koju će grad zbog ovih sijalica morati da plaća, taj ugovor se penje do 15,1 milion evra, za 15 godina koliko će trajati ovo javno-privatno partnerstvo.

- Leskovac će mesečno poklanjati toj firmi čitavih 48.000 evra, a toliko, na primer, koštaju dva dečija vrtića, transplantacija bubrega i spasavanje jednog života. Na nivou celog perioda trajanja ugovora to je spašenih 180 života koje će umesto pomoći države morati da odbrojavaju svoje dane dok prikupljaju novac za lečenje po humanitarnim bazarima i društvenim mrežama - kazala je ispred leskovačke Stranke slobode i pravde Jelena Spirić, na konferenciji za novinare u centru grada.

Ona je objasnila da je reč o štetnom ugovoru i da bi grad Leskovac LED rasveta, čak iako se podigne kredit, koštala za osam miliona evra manje.

- Na stranu što su i ove sada sijalice koje imamo dobre i što uopšte ne znamo zašto je potpisan ovaj rasipnički ugovor, sem da sumnjamo da je reč o koruptivnom i štetnom ugovoru - naglasila je ona.

Spirić podseća da je i ranije postojala "ideja" da se potpiše ovaj ugovor, sa istom firmom, ali je povučen. Sada se izgleda moralo.

- Debelo ćemo svi platiti noviju tehnologiju dok trenutna gradska vlast deci po školama još nije zamenila neispravne neonke. Trenutna vlast godinu dana nije uspela da završi rekonstrukciju postojeće rasvete u naselju Rade Žunić, a sada treba verovati da će u roku od šest meseci zameniti svu rasvetu na teritoriji Grada - podseća naša sagovornica.

Ugovor bi trebalo da krene sa realizacijom od 1. januara naredne godine i finansirao bi se iz budžeta grada Leskovca.

Kako sumnjaju da je reč o malverzaciji i presipanju budžetskih para u privatne i naprednjacima bliske firme, SSP u Leskovcu obavestiće i nadležno tužilaštvo o ovim sumnjivim radnjama i podneti krivičnu prijavu protiv nadležnih.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati