Hronika

Direktno.rs

13. 04. 2024. 17:15 3

Uhapšena radnica doma za stare zbog niza prevara

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije UKP, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilšatva u Nišu, uhapsili su G. S. (1961) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja, navodi se u saopštenju MUP.

- Ona se sumnjiči da je kao odgovorno lice jednog doma za odrasle i starije u Leskovcu, od 2017. do marta ove godine, iskorišćavanjem svog službenog položaja jednoj turističkoj agenciji iz Beograda odobrila plaćanje u iznosu od 213.433 dinara sa računa ove ustanove, a što je potom, kako se sumnja, iskoristila za sopstveni odmor - ističe se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova, te se dodaje:

- Takođe, ona se sumnjiči da je za svoje potrebe naručila ugradni nameštaj i platila ga sa računa ustanove dobavljaču u iznosu od 195.984 dinara, kao i da je nakon zaključenih ugovora o korišćenju usluga jednog mobilnog operatera, preuzela veći broj SIM kartica i mobilnih telefona, pa je osam mobilnih telefona i osam kartica, kako se sumnja, poklonila prijateljima, dok su računi i rate za telefone u iznosu od 916.338 dinara plaćani sa računa ustanove.

- G. S. se sumnjiči i da je uprkos određenom limitu za potrošnju na službenim brojevima telefona, sa računa ustanove plaćala prekoračenja na šest službenih kartica, i na taj način oštetila dom za odrasle za 220.501 dinar. Na ovaj način, G. S. je, kako se sumnja, oštetila navedenu ustanovu za ukupno 1.546.257 dinara - navode iz MUP-a.

Osumnjičena je, uz krivičnu prijavu, privedena nadležnom tužilaštvu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati