Društvo i ekonomija

[ Izvor: Beta ]

05. 11. 2020. 14:07 2

"Policija nije blagovremeno reagovala na huliganizam tokom vanrednog stanja"

Zaštitnik građana Zoran Pašalić naveo je da policija u Beogradu, Nišu i Novom Sadu zbog neblagovremenog i neefikasnog postupanja po prijavama građana nije utvrdila identitet nepoznatih osoba koje su se proletos, u vreme vanrednog stanja, okupljale noću na krovovima zgrada.

Pašalić je saopštio da je od Ministarstva unutrašnjih poslova zatražio da policijski službenici "u budućem radu blagovremeno preduzmu sve potrebne radnje u cilju uspostavljanja javnog reda i mira".
Uz to, naveo je Zaštitnik građana, policijske uprave u Beogradu, Nišu i Novom Sadu "treba da sprovedu disciplinske postupke protiv policijskih službenika koji su bili zaduženi za postupanje po prijavama građana o okupljanju nepoznatih lica na krovovima stambenih zgrada u periodu 29. april 2020. do 3. maja 2020. godine, kako bi utvrdili da li su u postupanju po navedenim prijavama učinili neku od težih povreda radne dužnosti iz člana 207. Zakona o policiji".

Pašalić je tražio od MUP da ga obavesti o ishodu pokrenutih disciplinskih postupaka, a u roku od 60 dana i o preduzetim merama.

- Posledica ovakvog postupanja policijskih službenika bila je opasnost od narušavanja javnog reda i mira u navedenom periodu, ali je dovedena u pitanje i efikasna primena mera Vlade Srbije za suzbijanje i sprečavanje širenja korona virusa i zaštita stanovništva - utvrdio je Zaštitnik građana.

Dodaje se da će "MUP voditi računa da se ne događaju slični propusti u postupanju po prijavama građana, u cilju sprečavanja izvršenja prekršaja i kažnjavanja odgovornih lica".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati