Društvo i ekonomija

Direktno.rs

27. 09. 2020. 17:25 11

PISMO UREDNICE: RTS vratiti čast i profesionalnost, "Oranž Bujke" i Olivera to ne mogu

Olivera Jovićević je lepa, stručna, no, nažalost njena biografija je daleko od toga da ispuni uslove za mesto nekoga čiji je rang jednak ministru kulture. O Bujoševiću sam već sve rekla, podržam kandidaturu Vladimira Palikuće za mesto generalnog direktora RTS - stoji u otvorenom pismu Nene Kunijević, dugogodišnjeg urednika, reditelja i scenariste RTS.

Otvoreno pismo Nene Kunijević članovima UO RTS, prenosimo u celosti:

- Uz poštovanje statusa koji imate u javnosti, obraćam Vam se kao neko ko je skoro pola veka proveo u RTS-u, i kao potvrdu svog rada dobio veliki broj nacionalnih i stručnih priznanja. Ne želeći da se postavljam iznad Vaših kompetencija, smatram da sam svojim radom stekla pravo da javno izreknem svoj sud pojedinačno o svakom kandidatu za Generlnog direktora . 

O Bujošević (Oranž Bujketu) već sam više puta izrekla svoj sud. Javnost, a Vi ste već upoznati sa tim.

Što se tiče Olivere Jovićević - lepa, stručna, sredovečna novinarka koja je u poslu kojim se bavi pokazala maksimalnu profesionalnost. No, nažalost njena biografija je daleko od toga da ispuni uslove za mesto nekoga čiji je rang jednak ministru kulture. Što se tiče Stanislava Veljkovića, dosta sam sarađivala sa njim. Mislim da je pošten i ispravan čovek, ali da njegove mogućnosti ispunjavaju uslove za mesto koje sada zauzima - generalni sekretar.

Dolazimo do Vladimira Palikuća , koji po mom sudu svojom ličnom i radnom biografijom jedini ispunjava sve uslove za generalnog direktora RTS-a. 

Što se tiče gospodina Rajkovića (za koga ranije nisam čula) koji je bio član Programskog Saveta, mislim da je neukusno koristiti bivšu poziciju, za neke buduće veoma ozbiljne dužnosti. Ostaću dosledna sebi, i ponoviti da je sa moralne strane neprihvatljivo da bilo koji penzioner bude novi generalni direktor RTS-a!

Obrazložiću moj glas za Vladimira Palikuću. Smatram da samo čovek koji je dugi niz godina radio u RTS-u, koji je iskustveno prošao kroz sve segmente televizije, može na osnovu svog dugogodišnjeg iskustva da bude na čelu takve kuće. Vladimir to jeste. Gledalištu je sasvim poznat njegov rad, tako da nema nikakvih nedoumica što se tiče kvalifikacija za to radno mesto. Za ceo svoj radni vek nikada i ni od koga nisam čula ništa pežorativno što bi se ticalo Vladimira Palikuće. 

Želim da verujem da još uvek postoje časni ljudi koji će podržati kandidaturu ovog kandidata. 

Svim članovima UPRAVNOG ODBORA, želim da sakupe dovoljno snage, i podsećam ih da funkcija koju obavljuju, obavezuju na častan i profesionalan odnos prema kandidatima.

Nadam se i verujem da će Vam Vaše biografije, pomoći da se odbranite od pritiska sa strane koji bi mogli da stave senku na Vaša imena. 

Što se mene tiče, dižem svoj javni glas za njega i nadam se da će imati snage (pod uslovom da dođe na to mesto), da se izbori da povrati profesionalnost i čast RTS-a.

Autor teksta je Nena Kunijević, dugogodišnji urednik, reditelj i scenarista RTS-a, autor kultnih serijala "Leti, leti pesmo moja mila", "Igrale se delije", "Seti se moje pesme" i mnogih drugih. Dobitnica je skoro svih nacionalnih nagrada i priznanja za očuvanje tradicije i kulture, među kojima su: Vukova nagrada, Zlatni beočug, nagrada za trajno očuvanje tradicije.....

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati