Društvo i ekonomija

Direktno.rs

09. 09. 2020. 12:05 1

"Prva nedelja nastave pod maskama prošla bedno, a ne bezbedno"

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije je da je prva nedelja nastave pod maskama prošla "bedno", a ne bezbedno, kako je u to javnost ubeđivao ministar prosvete Mladen Šarčević.

- Da tajming nove školske godine nije dovoljno dobar, uverio se i ministar lično i to posredstvom snimaka koje dobija svaki dan, kako je izjavio za medije, na kojima su učenici i nastavnici bez maski - navodi se u saopštenju Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije.

Za prva tri dana nastave, kako je sam izjavio, Šarčević je smenio tri direktora i najavio pojačani nadzor prosvetne inspekcije od ponedeljka, 7. septembra.

- Maske za učenike i zaposlene u školama nije obezbedilo resorno Ministarstvo, ili bar ne u većem broju, nego su roditelji učenika i nastavnici ti koji svakodnevno i samostalno obezbeđuju maske - ukazuje USPRS.

Dezinfekciona sredstva koja su škole od lokalnih samouprava dobile na litre, unutar škole se dele na kašičice, ne bi li duže trajala, lepljiva su, ukazuje se u saopštenju.

- Ministru je mnogo jednostavnije da moguće nosioce zaraze, okarakteriše kao nedisciplinovane, a da pri tome nisu propisane određene disciplinske mere kojima bi škole sankcionisale nepoštovanje mera zaštite na kojima insistira kako medicinski tim Kriznog štaba, tako i ministar lično - ukazuju u USPRS.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati