Društvo i ekonomija

Direktno.rs

15. 08. 2020. 13:17 2

UNESCO: Protiv Vojina Rakića se ne vodi istraga

Prorežimski mediji ovih dana vode orkestrirane napade na šefa UNESCO Katedre za bioetiku za Evropu Vojina Rakića i navode da se protiv njega sprovodi istraga zbog lažnog predstavljanja. Iz Uneska su ove navode demantovali i potvrdili da je Rakić zaista njihov član.

- Prof. dr Vojin Rakić ima titulu počasnog člana Uneskove Katedre za bioetiku zbog njegovog doprinosa razvoju Uneskove Katedre za bioetiku za Evropu i globalnom razvoju etike - navodi se u saopštenju Uneska.

Protiv Rakića se takođe ne sprovodi apsulutno nikakva istraga u vezi sa članstvom u Uneskovoj Katedri za bioetiku, te su ovom informacijom laži svih tabloida demantovane.

Ovi navodi tabloida da navodno nepostojeća Katedra sprovodi istragu da li se Rakić lažno predstavljao kao njihov član imali su za cilj da naruše stručni i profesionalni ugled prof. dr Vojina Rakića.

Podsetimo, medijski linč počeo je nakon zahteva Rakićeve katedre da Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja dodgovori na brojne medijske izveštaje o nehumanom i protivzakonitom postupanju određenih centara za socijalni rad. Vlastima su takođe zamerili i činjenicu da nadležni nisu bili spremni da daju tačne podatke o broju zaraženih i preminulih u pomenutim domovima, uključujući i o ljudima koji rade u njima. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati