Društvo i ekonomija

[ Izvor: Beta ]

11. 08. 2020. 08:13 3

"Nećemo odustati od poternica protiv pripadnika OVK"

Ministarka pravde Nela Kuburović izjavila je da Srbija neće nikada odustati od procesuiranja ratnih zločina koje su pripadnici Oslobodilačke vojske Kosova počinili (OVK ) nad srpskim i nealbanskim stanovništom na Kosovu '90-tih godina.

- Postupci koji se vode pred srpskim sudovima pokrenuti su na osnovu materijalnih dokaza, tako da ne postoji nikakvo pravno obrazloženje i razlozi da se odustane od poternice za osvedočenim zločincima - rekala je Kuburović za Večernje novosti, povodom zahteva iz Prištine da Beograd povuče poternice za pripadnicima OVK.



Prema njenim rečima "Srbija je i pred Haškim tribunalom i pred Savetom bezbednosti UN pružila neoborive dokaze o borbi protiv ratnih zločinaca i dala najveći doprinos uspostavljanju vladavine prava u regionu", a da "privremene institucije u Prištini nisu ni prve ni jedine kojima principijelna pozicija Srbije smeta".

Kuburović je ocenila da pokušaj usvajanja zakona o zaštiti vrednosti borbe OVK predstavlja "očajnički čin odbijanja suočavanja sa istinom da je to bila teroristička zločinačka organizacija", takođe i da je "pokušaj zastrašivanja i gušenja svake zdrave misli i glasa naroda, ne samo Srba koji žive na Kosovu, već svih gradjana bez obzira na etničku pripadnost".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati