Društvo i ekonomija

Direktno.rs

14. 02. 2024. 10:30 32

"Sramna izjava Maje Popović na sajtu Ministarstva pokazuje i zašto građani ne veruju u pravosuđe"

Da je u naprednjačkoj Srbiji sve podređeno veličanju Aleksandra Vučića i odbrani kriminalizovane naprednjačke vlasti, znam odavno. Ali nisam znao da i sajt Ministarstva pravde služi tome. Sad znam, jer me je u to uverila ministrka pravde Maja Popović svojom sramotnom izjavom koja, iako predstavlja pokušaj blaćenja opozicije, zapravo praktično pokazuje zašto građani Srbije nemaju poverenja u pravosuđe, stoji u otvorenom pismu Gorana Petrovića, potpredsednika Stranke slobode i pravde, ministarki pravde.

Naime, na sajtu Ministarstva pravde objavljena je izjava Maje Popović pod naslovom "Bestidno ponašanje predstavnika opozicije u Strazburu". Na to je reagovao potpredsednik Stranke slobode i pravde Goran Petrović.

"Vidim da Vas mnogo pogađa to što je ogroman broj poslanika Evropskog parlamenta izglasao rezoluciju kojom je osporio pokradene izbore u Srbiji. Međutim, ono što je nejasno u Vašim tvrdnjama - šta je to tačno nepovoljno po Srbiju u rezoluciji Evropskog parlamenta?

- Da li to što su poslanici na osnovu izveštaja misija OEBS/ODHIR (koje su, istine radi, Aleksandar Vučić i Ana Brnabić pozvali da posmatraju izbore), ogromnom većinom izglasali ono što svi građani Srbije znaju - da decembarski izbori nisu bili fer i demokratski i da postoji sumnja da su pokradeni, ili to što se traži menđunarodna istraga i da oni koji su krali, ako se dokaže, za to i odgovoraju.

- Da je sreće i da radite u interesu građana, Vi biste kao ministarka pravde bili prvi stub odbrane od korupcije i izborne krađe. Branili biste Ustav i zakone Srbije, a time i suverenost građana. I zato, ministarko Popović, ne čudi što nikada niste reagovali povodom toga što tužilaštva nisu reagovala na ogroman broj slučajeva krivičnih dela primanja i davanja mita u vezi sa izborima i drugim neregularnostima koja imaju oblik organizovanog kriminala.

- Umesto da ovakvim izjavama dodatno utičete na već duboko narušenu nezavisnost pravosuđa, pokušajte u pauzi između vaših neodmerenih političkih izjava da makar započente rešavanje nagomilanih problema - od neefikasnosti do neefektivnosti rada sudova, neusaglašene sudske prakse, nedovoljne stalne obuke sudija, materijalnog položaja i brojnih drugih problema. Mada čini se da Vas to i ne dotiče toliko, koliko briga za dobrobit Vas i Vaše partije, a sve radi očuvanja vlasti po svaku cenu".

Goran Petrović, potpredsednik Stranke slobode i pravde

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 32

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati