Društvo i ekonomija

[ Izvor: N1 ]

10. 08. 2020. 06:45 6

Inspektor Dejan Jović dobio mural

Ovog vikenda, u blizini policijske uprave za grad Beograd, nekada poznate kao 29. novembar, osvanuo je mural sa likom bivšeg zamenik načelnika Odeljenja za krvne i seksualne delikte Dejana Jovića, koji je početkom jula u 48. godini preminuo od posledica koronavirusa.

Inspektor Jović, svojevremeno je proglašen za najboljeg policajca u Srbiji, koji je dva puta i ranjavan na dužnosti. Međutim, široj javnosti postao poznat kada je 2018. godine uhapšen zbog navodne trgovine uticajem. Pre hapšenja je mesecima praćen i prisluškivan.

Inspektor je zbog tih optužbi završio u pritvoru, a upravo u tom periodu radio je na rasvetljavanju brojnih kriminalnih ubistava. Tabloidi su danima o njemu pisali kao o prljavom policajcu.

Prema istraživanju BIRN-a lažne optužbe, hapšenje i pritvor bili su u interesu pojedinaca iz vrha policije sa ciljem da se uništi karijera inspektora koji se borio protiv mafije. U maju ove godine, Apelacioni sud potvrdio je oslobođajuću presudu za inspektora Jovića, ali je on ipak sa odeljenja za istragu ubistava bio prebačen u Upravu za strance.

Kako saznajemo, mural su uradili umetnici koje je angažovala inspektorova porodica i prijatelji.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Majska sačekuša

Zoran Živković [08.05.2024.]




Video dana

Uništitelj

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati