"Oluja najveće etničko čišćenje u Evropi, jurišnici bili i Vučić i Dačić" | Društvo i ekonomija | Direktno

Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Društvo i ekonomija

Direktno.rs

01. 08. 2020. 16:52 17

"Oluja najveće etničko čišćenje u Evropi, jurišnici bili i Vučić i Dačić"

U Hrvatskoj se tokom "Oluje" dogodilo najveće etničko čišćenje u Evropi posle Drugog svetskog rata i to je istorijska činjenica, kao što je istorijska činjenica da odgovornost za to osim hrvatske strane snosi i tadašnja antidžravna vlast u Srbiji koju su vodili Milošević, Šešelj i Mira Marković, a čiji glavni jurišnici su bili Aleksandar Vučić i Ivica Dačić - naglasili su iz Stranke slobode i pravde (SSP).

- Upravo oni, golom silom naterali su Srbe u Hrvatskoj da odbiju plan "Z4", koji je uz garancije međunarodne zajednice Srbima u Hrvatskoj davao najviši mogući stepen autonomije, uključujući zastavu, grb i valutu. Pod pritiskom Vučića i Dačića, a pod patronatom njihovih političkih očeva Miloševića i Šešelja, tadašnji politički predstavnici Srba u Hrvatskoj su mirovni plan odbili - ističe se u saopštenju.

Nakon toga je, dodaje se, usledila vojna akcija "Oluja" koja je dovela do egzodusa srpskog naroda i zločina nad civilima.

- Umesto da pognu glave i od sramote barem zaćute, danas ponovo Vučić i Dačić, uz podršku ekstremista sa hrvatske strane, potpaljuju vatru i dosipaju so, na još uvek nezalečene rane, a sve sa ciljem manipulisanja emocijama srpskog naroda radi svog opstanka na vlasti - dodaje SSP.

Stranka slobode i pravde smatra da politički predstavnici Srba u Hrvatskoj imaju pravo da samostalno donose odluke bez uticaja Vučića, Dačića i svih "njima sličnih takozvanih patriota", koji, kako se tvrdi, nikada nisu uradili ništa da se pripadnici našeg naroda zaštite pri čemu je obaveza Srbije da uvek bude tamo gde je podrška i pomoć našem narodu potrebna uz poštovanje svih država u našem susedstvu kao i međunarodnog prava.

- Politički predstavnici Srba, koji žive u Hrvatskoj najbolje znaju šta je u njihovom interesu i kako da nastave da grade klimu poverenja i suživota sa hrvatskim narodom. Sramotno je da njima pokušavaju da komanduju isti oni koji su direktno odgovorni za nesreću koja im se dogodila -zaključuje se u saopštenju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 17

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se

InstAVgram

Zoran Živković [12.08.2020.]


Video dana

Kako prede gepard

Anketa

Da li deca treba od 1. septembra da idu u školu ili da se nastava održava onlajn?

Rezultati