Društvo i ekonomija

[ Izvor: Beta ]

01. 08. 2020. 09:54 10

ČIJU, KOJU? Vučić: Srbija će dobIti vakcinu!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da danas počinje izgradnja nove moderne kovid bolnice u kojoj će biti oko 200 jedinica intenzivne nege i za koju veruje da će biti završena 1. decembra. "Ulažemo u ono što je najvažnije za ljude", rekao je on.

- Pravimo vrhunsku bolnicu sa najmodernijim uređajima, 200 jedinica intenzivne nege, 804 poluintenzivne, to će biti najznačajnija bolnica za kovid pacijente. Moramo i pristupne puteve da odradimo. Bolnica će koštati više kad svu opremu ubacimo unutra. Uložili smo stotine miliona evra da bismo sačuvali zdravlje ljudi, ovo radimo da bismo oslabili pritisak na naše lekare i medicinske sestre. Ulažemo novac koji su građani Srbije zaradili, ulažemo u ono što je najvažnije za ljude - kazao je Vučić tokom posete gradilištu u Zemunu.

On je rekao da će nova moderna kovid bolnica nići za nekoliko meseci, i da će u njoj moći i mnoge druge stvari da se obavljaju, jer će imati i salu za porađaje i angio salu. 

- Ulažemo ogroman novac, samo izgradnja zgrade između 27 i 28 miliona evra, sve rade domaće kompanije uz pomoć vojske i što će sve takvom brzinom da bude završeno - dodao je.

Vuić je naveo i da je uveren da će Srbija dobiti vakcinu.

- Mnogi se plaše jeseni, mi ćemo tražiiti i uveren sam dobiti vakcinu, ali za nas je važno da obezbedimo sve uslove da lečimo ljude, da nas jesen ne iznenadi - kazao je on.

Obilasku su prisustvovali ministri zdravlja Zlatibor Lončar i odbrane Aleksandar Vulin.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati