Društvo i ekonomija

[ Izvor: Beta ]

07. 06. 2020. 12:14 4

"Policiju građani uvažavaju, to ne može da se pokloni"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da državno rukovodstvo "nikada neće dozvoliti ponižavanje srpskih policajaca od bilo koga". 

On je na proslavi Dana policije i MUP-a Srbije u Beogradu ocenio da građani imaju "mnogo razloga" da budu zahvalni policiji koja je po njegovim rečima, pokazala ogromnu disciplinu i odgovornost tokom krize izazvane epidemijom korona virusa. 

"Držali ste se hrabro i dostojanstveno i pokazali da zaslužujete policijsku značku. Skoro uvek ste se sa svim izazovima nosili uspešno", rekao je predsednik Srbije. 

Naveo je da je policija u prethodnom periodu jača za skoro 5.000 novih ljudi, četiri nova helikoptera dok su tri "na putu", više od 700 novih vozila, kao i da su plate povećane za skoro 40 odsto. 

"Od svih pozitivnih promena u policiji najprimetniji je porast uvažavanja od strane građana. To ne mogu ni Vlada ni predsednik Srbije da kupe ili poklone", naveo je Vučić.

Kazao je da je posao državnog rukovodstva da uvek poziva i policiju i ljude u svojim redovima na poštovanje Ustava i zakona. 

"Garantujem da nikada nećemo dozvoliti ponižavanje srpskih policajaca i da bilo ko gazi njihovo dostojanstvo. Svi politički lideri moraju izuzeti policiju iz svih svojih sukoba i pustiti policajce da časno obavljaju svoj posao", kazao je Vučić.

On je u vezi sa postupanjem policije u nekim drugim zemljama tokom aktuelnih protesta ocenio da je srpska policija "uvek imala nepristrasan i odgovoran pristup u smirivanju tenzija". 

On je povodom Dana policije uručio zlatne medalje zaslužnim pripadnicima MUP-a dok su srebrne i bronzane medalje uručili ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i direktor policije Vladimir Rebić

Policija zaplenila više od tri tone droge i uhapsila 670 dilera

Stefanović je na obeležavanju Dana policije i MUP-a u Beogradu rekao da je u prethodnih pet meseci policija razbila četiri kriminalne grupe i da je procesuirala 269 osumnjičenih da su raznim mahinacijama budžet oštetili za 1,5 milijardi dinara.

- Pripadnici MUP-a učestvovali su u sedam međunarodnih akcija kojima je zaplenjeno šest tona droge i uhapšeno 36 ljudi. Vatrogasci su spasili više od 1.100 građana i ugasili više od 11.500 požara - kazao je Stefanović na svečanosti ispred Palate Srbije kojoj je prisustvovalo i 400 novih policajaca iz 21. klase Centra za osnovnu policijsku obuku.

Ocenio je da su tokom krize izazvane epidemijom korona virusa, pripadnici MUP-a sve zadatke obavili uspešno.

- Nisu se sklanjali ni u jednom trenutku već su srcem ušlu u borbu za suzbijanje epidemije. Tokom te krize, više od 350.00 ljudi je prešlo naše državne granice, skoro 130.000 se obratilo policiji za pomoć u dostavljanju hrane i lekova. Odgovorili smo na skoro 50.000 poziva i mejlova, brinuli o skoro 100.000 građana u samoizolaciji - naveo je ministar.

Dodao je da je u 2019. godini izvršeno najmanje krivičnih dela u prethodnih 25 godina a da je od početka godine stopa kriminaliteta smanjena za dodatnih 14 odsto.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati