VUČIĆU PISAO ARHITEKTA I FUDBALER PARTIZANA "Dok si ti 'ponosan' na nas, mi se tebe stidimo"! | Društvo i ekonomija | Direktno

Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Društvo i ekonomija

Ivan Stojković

30. 05. 2020. 16:30 51

VUČIĆU PISAO ARHITEKTA I FUDBALER PARTIZANA "Dok si ti 'ponosan' na nas, mi se tebe stidimo"!

Poštovana redakcijo, ja sam Ivan Stojković, penzionisani arhitekta iz Beograda i bivši fudbaler Partizana. Podstaknut pismom SNS-a, želeo sam da na njega odgovorim, redovno prateći portal Direktno.rs.

Sa kojim pravom, bez naše saglasnosti, ulazite u naše kuće i u naše poštanske sandučiće ubacujete vaš propagandno-izborni materijal, personalno adresovan na stanare, flagrantno kršeći Zakon o zaštiti podataka o ličnosti? Nikada nisam imao priliku da vam se obratim, a ovu (nakon prijema vašeg pisma), nikako ne želim da propustim! Mi smo: (vaš citat): "Temelj i snaga našeg društva i naroda", a vi ste: obična interesna grupa, udružena sa jednim jedinim ciljem da opljačkate i pokradete sve ono što je u Srbiji preostalo, nakon vaših prethodnika. Za što uspešniju realizaciju navedenog cilja, vi ste prethodno, sistemski obezbedili podršku elektronskih medija (javnog servisa sa nacionalnom frekvencijom); vernih tabloida; tužilaštva i sudova (svih nivoa, uključujući i Ustavni sud).

Podelili ste ovu zemlju na upravljanje u 20 resora i formirali vladu sa 20 ministara, uglavnom nesposobnih i nekompetentnih likova, sumnjivih školskih biografija sa lažnim diplomama i plagiranim doktoratima, na čelu sa premijerom ili premijerkom vlade.

Mislim da je izlišno pojedinačno imenovati ministre pojedinih resora i predsednika ili predsednice vlade, međutim nije izlišno oceniti njihov zajednički učinak (kako unutar politički, tako i spoljno politički) i jednostavno na osnovu toga, zaključiti da je ova vlada, najgora vlada u istoriji Srbije. 

Tokom mandata ove vlade desilo se više događaja koji zaslužuju da budu pomenuti:

- pad helikoptera vojske Srbije (mart 2015)
- pljačka penzija (trajala od oktobra 2014. do oktobra 2018)
- rušenje Hercegovačke ulice u Beogradu (april 2016)
- Beograd na vodi (početak 2016)
- pljačka u fabrici "Krušik" (otkrivena, novembar 2019)
- plantaža marihuane "Jovanica" (otkrivena, novembar 2019)
- kupovina stana ministra Vulina (ženina tetka iz Kanade, septembar 2017)
- ukidanje železničke stanice u Beogradu (juli 2018)
- ubistvo Olivera Ivanovića (januar 2018)
- pogibija Stanike Gavrilovic na naplatnoj rampi kod Doljevca (februar 2019)
- mrcvarenje Beograda (Slavija, Trg republike, gradski prevoz, sakaćenje zelenila...) 

Svi ovi događaji pretvorili su se u, do sada, "nerazjašnjene afere", a iza kojih stoji isključivo SNS. Narodnu skupštinu ste podredili Maji Gojković, koja sa vašim "jurišnicima": Martinovićem, Rističevićem, Đukanovićem, Olićem... podpomognuti Šešeljem, Radetom... i razjurivši sve neistomišljenike iz Skupštine, "uspešno sprovodi demokratiju" u Skupštini.

Kada ste uloge podelili, krenuli ste u lopovluk (kakav na ovim prostorima nikada nije viđen) frontalno, beskompromisno i nemilosrdno, uništavajući sve pred sobom. Svedoci smo kako ovu lepu zemlju, sa svim njenim prirodnim resursima i potencijalima, dok je vi sistematski pretvarate u jednu veliku "septičku jamu", sve što je misleće gleda samo da je napustu što pre, glavom bez obzira. 

Vaša uloga u borbi protiv korone, da se ne lažemo, počevši od nabavke medicinske i nemedicinske opreme, (krijući cenu po kojoj je ta nabavka obavljena); načina uvođenja "vanrednog stanja"; angažovanja vojske; policijskog časa i sadističkih mera sprovedenih nad građanstvom starosti 65+, jeste minorna, sa najslabijim rezultatima u regionu (osim Severne Makedonije i Albanije), računajući broj zaraženih i preminulih, naravno, ne po vašim statističkim podacima, nego po istinitim-objektivnim statističkim podacima.

Nakon "harača" koji ste nam nezakonito uveli 2014. godine, sada ste nam "obezbedili" 4.000 dinara "jednokratne pomoći", plus 100 evra kao "znak pažnje", iako ste nas pre toga opljačkali za iznos 20 puta veći od toga. Sram vas bilo!!!

Najavljujući veliki izazov koji nam predstoji, uveravanja i obećanja vašeg predsednika da nećete stati dok god sva deca...(bla, bla, bla)... da je to njegov "životni put"... a ustvari, to nije ništa drugo, nego proizvod njegovog bolesnog uma i još jedan vid ruganja ovom narodu. 

Ovaj osvrt na vaše pismo, zahteva navesti i snažnu podršku politici vašeg predsednika i vaše stranke od strane crkvenih velikodostojnika (patrijarha i pojedinih episkopa), iskazivanjem velikog poštovanja i priznanja, dodeljivanjem ordena Svetog Save i kurti i murti iz SNS.

Za kraj, nekoliko redi i potpisniku ovoga pisma: Aleksandre Vučiću, ti si pre svega jedan nevaspitan čovek, bez trunke domaćeg vaspitanja, ogrezao u laži, kriminalu i lopovluku. Vrlo verovatno i ozbiljno oboleo. Ti uobražavaš da sve znaš. A u stvari ti ništa ne znaš, ili znaš vrlo malo. Znaš da lažeš i da varaš. Ti, kao "vrhovni" svega u Srbiji, snosićeš za sve i najveću ("komandnu") odgovornost. Što se tiče kršenja Ustava, snosićeš i ličnu odgovornost.

Podsetiću te na proleće 1999.godine i NATO bombardovanje Srbije (tada si bio ministar u vladi Mirka Marjanovića, koja je svojom politikom prema KiM, dosta doprinela tom bombardovanju). Tadašnji nalogodavci bombardovanja Srbije bili su: Klinton (SAD); Bler (Britanija) i Šreder (kancelar Nemačke). Tada je Srbija doživela najveći debakl i štetu tokom istorije, od svog postojanja. Ni danas se nije od toga oporavila. 

Prilikom inauguracije (kada si i zvanično postao predsednik Srbije) zakleo si se da ćeš poštovati Ustav i Zakone republike Srbije, da ćeš štititi celovitost teritorije Srbije (što naravno, podrazumeva i KiM). Međutim, tvojom politikom, danas i svakim danom KiM je sve dalje od Srbije. Prisni odnosi sa nalogodavcima tadašnjeg bombardovanja Srbije: Klintonom, Blerom i Šrederom, kao i tvoja politika prema KiM, vrlo verovatno će biti formulisani kao veleizdaja i tvoja lična odgovornost.

Toplo se nadam da će i ovo vaše zlo, koje živimo već osam godina, uskoro proći i da će svi (koji se budu u ovom pismu prepoznali), pored napred već pomenutih likova, snositi punu odgovornost, srazmerno svojoj ulozi i svom učinku u ovom državnom sunovratu.

Dok se vi sa nama "ponosite" (vaš citat), mi se vas stidimo!

U Beogradu, 30. maja 2020. godine
arhitekta (u penziji) i bivši fudbaler Partizana Ivan Stojković

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 51

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se

Iščekivanje

Zoran Živković [06.07.2020.]


Video dana

Sklanjaj se!

Anketa

Krije li država broj obolelih i preminulih od koronavirusa?

Rezultati