Društvo i ekonomija

M. Živković

20. 05. 2020. 18:32 9

"Beograd na vodi" OTPUŠTA RADNIKE umesto da smanji cenu kvadrata

Replika "Ne cveta cveće ni u naše preduzeće", koju je izgovorio lik iz kultnog domaćeg filma "Tesna koža" kojeg igra Milan Lane Gutović, mogla bi da opiše situaciju u preduzeću "Beograd na vodi", koje je prema saznanjima Direktno.rs ove nedelje otpustilo 50 odsto zaposlenih iz sektora marketinga i prodaje stanova.

Prema rečima našeg izvora, jednog od zaposlenih u "Beogradu na vodi", u ponedeljak je u preduzeću održan sedmočasovni sastanak nakon kojeg je menadžment odlučio da se zahvali na saradnji većem broju radnika, a odluka je doneta nakon što su rukovodioci projekta odbili da smanje cene kvadrata stanova koje se kreću od 2.500 do 7.800 evra po kvadratu, pa su na osnovu otpuštanja radnika odlučili da uštede.

Iako bi vlast svaki put govoreći o "Beogradu na vodi" isticala da je reč o projektu budućnosti, najvećem projektu u ovom delu Evrope, očigledno da je recesija usled koronavirusa uticala i na ovaj projekat, koji se očigledno našao u znatno težoj situaciji nego lani.

Direktno.rs poslao je upit "Beogradu na vodi" kako bi saznao nešto više o otpuštanju radnika, ali do trenutka objavljivanja teksta, osim zahvalnosti što smo ih kontaktirali i obećanja da će u što skorijem roku odgovoriti na postavljena pitanja, odgovore ipak nismo dobili.

"Beograd na vodi" od rušenja u Savamali do danas

Projektat "Beograd na vodi (Belgrade Waterfront)" pompezno je najavljen još sredinom 2014. godine, a na njemu su radili Vlada Srbije u saradnji sa arapskim investirorima i kompanijom "Eagle Hills".

Rečeno je tada da je direktor te kompanije Muhamed Al Abar spreman da investira više od tri milijarde dolara za projekat na obali reke Save.

Izgradnja "Beograda na vodi" počela je međutim od trenutka spornog i bespravnog rušenja objekata u Hercegovačkoj ulici u Savamali.

U izbornoj noći 24. aprila 2016. godine, grupa maskiranih lica blokirala je Hercegovačku ulicu i bagerima srušila objekte privatnih firmi Iskra, Transport peroni i restorana Sava ekspres.

Tadašnji premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da su to uradili "kompletni idioti" iz vrha gradskih vlasti i da će zbog toga odgovarati. Nešto kasnije, međutim, Vučić je promenio ploču, a pravni postupak protiv rušenja u Savamali nikad nije pokrenut.

Prva kula u "Beogradu na vodi" završena je sredinom 2018. godine, kada je i počelo useljavanje u kupljene stanove na toj lokaciji, a kvadrat najskupljeg stana koštao je 7.800 evra.

Do danas je u "Beogradu na vodi" podignuto nekoliko stambenih objekata i napravljeno šetalište.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati